{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Konačno radost u domu Hajdarevića: Dvostruki amputirac uselio u novu kuću

14.11.2013. u 15:30
2
6
Konačno radost u domu Hajdarevića: Dvostruki amputirac uselio u novu kuću
2
Ekan Hajdarević, demobilisani pripadnik Armije RBiH, nekadašnji zarobljenik u zloglasnom logoru Partizan i čovjek koji zbog svoje bolesti živi bez obje noge, uselio je danas zajedno sa svojom suprugom i dvoje djece u novoizgrađenu kuću u naselju Resnik u Pazariću.
Njihova teška životna priča uljepšana je useljenjem u topli dom koji je izgrađen zahvaljujući uspješno okončanoj humanitarnoj akciji čiji cilj je bio osiguranje krova nad glavom ovoj četveročlanoj porodici koja je živjela u izuzetno teškim životnim prilikama.

Osmijeh nije silazio sa Ekanovog lica kojim se, uz stidljivo hvala, na najljepši i najljudskiji način zahvaljivao svima koji su došli u njegov novi dom i omogućili da on i njegova porodica imaju svoju vlastitu kuću.

Akciju su pokrenuli nekadašnje Ekanove kolege iz KJKP Rad i humanitarno udruženje Pomozi.ba, a priključili su joj se i Ministarstvo za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice KS, Ministarstvo za boračka pitanja KS, Općina Hažići, Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica, HS kablovski operater, boračka organizacija područja Foče, te mnogobrojni pojedinačni donatori.

U akciji su učestvovali i pojedinci koji su svojim fizičkim angažmanom i radom značajno pomogli da se ovo dobro djelo okonča na zadovoljstvo svih koji su u njemu učestvovali.

Iskrene želje za bolji život u budućnosti ovoj porodici uputio je i ministar za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice KS Muamer Bandić te, ovom prilikom, ponudio Ekanu Hajdareviću i njegovoj porodici svaku vrstu pomoći koju bi mogli ostvariti kroz primjenu Zakona o osnovama socijalne zaštite, zaštite civilnih žrtava rata i zaštite porodice sa djecom.

"Spremni smo da i dalje učestvujemo sa svim akterima ovog dobrog djela u narednim akcijama i aktivnostima koje će doprinijeti da ova porodici živi život dostojan čovjeka“, dodao je ministar Bandić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: