|

Konačno radost u domu Hajdarevića: Dvostruki amputirac uselio u novu kuću

Konačno radost u domu Hajdarevića: Dvostruki amputirac uselio u novu kuću
2
Klix.ba
14.11.2013. u 15:30
6
komentara
2

dijeljenja
1/14
2/14
3/14
4/14
5/14
6/14
7/14
8/14
9/14
10/14
11/14
12/14
13/14
14/14
Ekan Hajdarević, demobilisani pripadnik Armije RBiH, nekadašnji zarobljenik u zloglasnom logoru Partizan i čovjek koji zbog svoje bolesti živi bez obje noge, uselio je danas zajedno sa svojom suprugom i dvoje djece u novoizgrađenu kuću u naselju Resnik u Pazariću.
Njihova teška životna priča uljepšana je useljenjem u topli dom koji je izgrađen zahvaljujući uspješno okončanoj humanitarnoj akciji čiji cilj je bio osiguranje krova nad glavom ovoj četveročlanoj porodici koja je živjela u izuzetno teškim životnim prilikama.

Osmijeh nije silazio sa Ekanovog lica kojim se, uz stidljivo hvala, na najljepši i najljudskiji način zahvaljivao svima koji su došli u njegov novi dom i omogućili da on i njegova porodica imaju svoju vlastitu kuću.

Akciju su pokrenuli nekadašnje Ekanove kolege iz KJKP Rad i humanitarno udruženje Pomozi.ba, a priključili su joj se i Ministarstvo za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice KS, Ministarstvo za boračka pitanja KS, Općina Hažići, Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica, HS kablovski operater, boračka organizacija područja Foče, te mnogobrojni pojedinačni donatori.

U akciji su učestvovali i pojedinci koji su svojim fizičkim angažmanom i radom značajno pomogli da se ovo dobro djelo okonča na zadovoljstvo svih koji su u njemu učestvovali.

Iskrene želje za bolji život u budućnosti ovoj porodici uputio je i ministar za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice KS Muamer Bandić te, ovom prilikom, ponudio Ekanu Hajdareviću i njegovoj porodici svaku vrstu pomoći koju bi mogli ostvariti kroz primjenu Zakona o osnovama socijalne zaštite, zaštite civilnih žrtava rata i zaštite porodice sa djecom.

"Spremni smo da i dalje učestvujemo sa svim akterima ovog dobrog djela u narednim akcijama i aktivnostima koje će doprinijeti da ova porodici živi život dostojan čovjeka“, dodao je ministar Bandić.
Prijavi grešku


Komentari (6)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...