Humanitarne akcije
0

"Ko uradi i koliko trun dobra, vidjet će ga"

Sarajevo-x.com
Udruženje mladih "Izvor Željezno Polje" pokrenulo je akciju prikupljanja pomoći socijalno ugroženim kategorijama stanovnika na području mjesne zajednice Željezno Polje pod parolom "Ko uradi i koliko trun dobra, vidjet će ga".

Akcija je imala za cilj da se pobudi svijest kod pravnih i fizičkih lica ali i kod omladine za pružanje pomoći onim kategorijama stanovništva koje su ugrožene u toj mjeri da nemaju uslove za ispunjavanje osnovnih životnih potreba.

Akcija je trajala do 17.02.2012. god, te već 18.02.2012 god. udruženje mladih "Izvor Željezno Polje“ je od prikupljenih sredstava podijelilo 22 prehrambena paketa, 3 mjesečne karte za djecu koja pohađaju srednju školu, a nalaze se u teškom materijalnom stanju, za tri osobe su obezbijeđena novčana sredstva za nabavku lijekova, za tri učenika osnovne škole obezbijeđena sredstva za prehranu u školskoj kantini, jednoj osobi obezbijeđen ogrijev i jednoj osobi plaćena električna energija.

Ovom akcijom udruženje mladih "Izvor Željezno Polje" je pobudilo želju za pružanjem pomoći socijalno ugroženim kategorijama stanovništva tokom cijele godine te i dalje planira nastaviti pomagati one kategorije stanovništva kojima je pomoć neophodna. Iz tog razloga je osnovan "Humanitarni fond za pomoć socijalno ugroženim kategorijama stanovništva".

Iz ovog fonda će pomagati socijalno ugrožene kategorije te poziva kako mlade tako i sva pravna i fizička lica da podrže ovaj fond sa svojim novčanim prilozima. Ujedno udruženje mladih „Izvor Željezno Polje“ se želi zahvaliti svima onima koji su prepoznali vrijednost ove akcije i pomogli da ona bude uspješna.