Na kućnom liječenju
1

Iman Džaka se vratila u Sarajevo, humanitarna akcija obustavljena

Klix.ba
Iman Džaka
Iman Džaka
Djevojčica iz Sarajeva Iman Džaka nedavno se vratila iz Turske, gdje su ljekari konstatovali da ova devetogodišnjakinja ne boluje od tumora pankreasa.

Ljekari u Sarajevu su pretpostavljali da se radi o ovoj zloćudnoj bolesti, ali su njihove kolege u klinici Achibadem isključili tu mogućnost.

Turski ljekari su prije nekoliko dana utvrdili da je cijeli djevojčicin organizam napala, za sada neizolovana, bakterija koja je oštetila njene unutrašnje organe, a posebno jetru, zbog čega djevojčica osjeća bolove.

Kako je za Klix.ba potvrdila njena majka Deniza Džaka, djevojčici je određena jednomjesečna terapija i ona se vratila u Sarajevo, gdje je na kućnom liječenju.

Nakon mjesec dana od određivanja terepije Iman će ponovo raditi nalaze nakon čega će biti poznat daljnji tok liječenja.

Budući da je djevojčicino zdravstveno stanje trenutno zadovoljavajuće, porodica je željela da se obustave sve humanitarne akcije koje su za cilj imale sakupiti novac za njeno liječenje.

Porodica Džaka je zahvalna svima koji su na bilo koji način pomogli u dosadašnjem liječenju njihove kćerke. Sav novac koji ne bude utrošen na liječenje bit će uplaćen u humanitarne svrhe.