Klub AG
33

Humanitarna svirka za Nervesu Ejupović 30. marta

Klix.ba
U subotu, 30. marta sa početkom u 20:00 sati, u sarajevskom klubu AG bit će održana Humanitarna svirka za oboljelu Nervesu Ejupović.

Nervesi Ejupović je dijagnosticiran karcinom limfnih ćelija (Hodžkinov limfom), te se, uz pomoć humanitarnih akcija i pomoći upravo vas, liječila na klinici "Rebro" u Zagrebu. Nakon višemjesečnih terapija, koje su uključivale kemoterapiju i radio terapiju, stanje se poboljšalo, došlo je do povlačenja bolesti te se Nervesa vratila u Sarajevo na dalje liječenje, uz redovne odlaske u Zagreb na kontrole i testove. Bolest koju ima je specifična po tome, što se u dosta slučajeva vraća.

Ljekari su potvrdili da je stanje alarmantnije nego prvi put. Ono što je sigurno je da će u liječenju biti korištena intenzivna hemoterapija koja će po završetku iziskivati transplataciju koštane srži. Nervesa je hospitalizovana u Modeni i u potpunoj je izolaciji.

Ulaz će biti 5 KM, a također bit će postavljena i kutija za dobrovoljnje priloge.

U AG-u nastupaju bendovi SPUK - punk rock, Regaining The Crown - new school hardcore / beatdown, Old Fools - blackened punk i Voltera - metal.