{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Humanitarna izložba za pomoć porodici Durmić u Galeriji Boris Smoje

5.3.2014. u 16:27
26
0
Humanitarna izložba za pomoć porodici Durmić u Galeriji Boris Smoje
26
Humanitarna izložba za pomoć porodici Durmić u Galeriji Boris Smoje
U Galeriji Boris Smoje 7. marta u 17 sati će biti otvorena humanitarna izložba fotografija hobi fotografa Armina Durakovića, čija je tematika razdor između bogatog i siromašnog stanovništva BiH.
Pored izložbe bit će predstavljena i knjiga "Oštrica vulkanskog stakla II dio", sarajevske spisateljice i ilustratorice AneDominik Rodić.

Izložbu "Granica" i promociju knjige "Oštrica vulkanskog stakla II dio" predstavlja neformalno umjetničko društvo "Val", koje se već godinama zalaže za pomoć socijalno ugroženim osobama i regionalnu saradnju kroz kulturu i umjetnost. Ovom prilikom se skuplja odjeća, hrana i obuća za porodicu Durmić iz Ilijaša, uz veliku pomoć Udruženja za pomoć socijalno ugroženoj djeci "Smješak".

Durmići su porodica sa troje malodobne djece koja živi u blizini Ilijaša. Otac ovih mališana je bio u logoru tokom prošlog rata i duhovno, zdravstveno i mentalno je oštećen. Kuća u kojoj žive se urušava. Ova porodica se obraćala različitim institucijama u svojoj regiji. Prava pomoć koja bi trebala ovim ljudima je novi dom. Svi koji su u mogućnosti da pomognu gradnju njihovog doma mogu se javiti na broj 062/157-232.

Na izložbi će biti izložene fotografije njihovog doma i uvjeta u kojima žive. Tom prilikom će se prikupljati obuća, odjeća i hrana, a za to će se pobrinuti udruženje "Smješak".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: