Novac za operaciju
1

Humanitarna aukcija za djevojčicu Miu iz Cazina, prodaje se Fićo

Klix.ba
Foto: Cazin.net
Foto: Cazin.net
Ahmet Šakanović iz Cazina odlučio je putem humanitarne aukciju prodati svog oldtimera Fiću, a novac donirati za liječenje male Mije Mujadžić iz Cazina koja boluje od cerebralne paralize.
Fićo je restauriran, a dobit će ga osoba koja ponudi najveću cijenu. Sredstva će direktno biti prebačeni maloj Miji za koju se prikupljaju sredstva za operaciju transplantacije matičnih ćelija u Novom Sadu koja košta 16.500 eura.

Miji je dijagnosticirano teško oštećenje mozga, mikrocefalija-epilepsija i borba da ima normalan život traje od njenog rođenja. Veliki broj dobrih ljudi iz cijele BiH priključio se u prikupljanju sredstava za liječenje ove prekrasne djevojčice čiji osmijeh topi sva srca. Mija trpi velike bolove, ne sjedi, ne hoda i hrani se putem gastrostome, a operacija je jedna od mogućnosti da joj se ti bolovi ublaže.

Automobil se može pogledati na parkingu ispred restorana ‘"Halka’" u Cazinu, a aukcija počinje u subotu, 8. juna i trajat će 21 dan.

Svi zainteresirani za učešće u ovom humanom projektu za više informacija mogu se obratiti putem Facebook profila Denisu Tahiroviću.

Ukoliko ste ljubitelji klasika možete popuniti svoju kolekciju i pomoći maloj Lavici, a velikom borcu da ima barem malo bolje i bezbrižnije djetinjstvo.