Humanitarne akcije
122

Humanitarna akcija "Jedno grebanje – jedan obrok" prikupila sredstva za 1400 obroka

Sponzorirani članak
Humanitarna akcija "Jedno grebanje – jedan obrok", koju je sredinom juna pokrenuo tim iza mobilne aplikacije Goody.ba, u saradnji sa svojim partnerima i organizacijom Pomozi.ba, je ostvarila veliki uspjeh: prikupljen je novčani iznos kojim će se donirati preko 1.400 obroka za osobe u teškom socijalnom položaju.

Odstupivši od uobičajenog okvira aplikacije, koja omogućava svojim korisnicima da osvoje vrijedne popuste i poklone, Goody.ba tim ističe da su na ovaj način pokušali ukazati na potencijal za promjenu opće situacije u društvu nabolje, a koji leži u svakom biznisu, firmi i pojedincu.

"Veoma smo ponosni zbog ovog poduhvata", rekli su nam, „"jer smo na ovaj način uspjeli pokazati da je najsnažniji faktor za preporod bosanskohercegovačkog društva, prosto, inicijativa. Inicijativa na koju se svako od nas može odlučiti i tako, mic po mic, učiniti naše okruženje nešto lagodnijim mjestom za život".

Više od 1.400 obroka će se donirati starijim, zdravstveno oboljelim i iznemoglim osobama s područja Sarajeva, Ilijaša, Breze, Vareša, Kaknja, Visokog i Mostara. "Zahvaljujemo se našim partnerima, bez čijih velikodušnih doprinosa ostvarenje ovog projekta ne bi bilo moguće. Također, hvala mnogo našim Goody.ba korisnicima, jer uz njihovu pomoć, svakodnevni angažman unutar aplikacije i bezrezervnu podršku smo, zapravo, i uspjeli ostvariti ovu sjajnu priču", tvrde uz široke osmijehe na licima.

Na kraju su istakli da pozivaju svakoga ko u sebi nosi ideju, a koja bi mogla donijeti uspjeh i napredak našem društvu, da smogne hrabrosti i tu zamisao pretoči u stvarnost – jer je to, kako tvrde, najbolji način za pokretanje lavine uspješnih i ljudskih priča.