Humanitarne akcije
19

Humanitarna akcija "Dom je sreća najveća" ulazi u finalnu fazu

Klix.ba
Humanitarna akcija "Dom je sreća najveća" OBN TV u kojoj će zajedno sa STECO centrom dodijeliti tri kuće za tri porodice na prostoru cijele Bosne i Hercegovine ulazi u finalnu fazu realizacije od subote 24.01.2015.

Podsjećanja radi, socijalno ugrožene porodice sa područja cijele Bosne i Hercegovine imale su proteklih mjeseci priliku da apliciraju za dodjelu kuće.

Prvih deset porodica koje su aplicirale za kuću koja će biti izgrađena na području opštine Vareš bit će predstavljeno ove subote u "Dejana talk showu" od 17:30 sati.

Humanitarnom akcijom "Dom je sreća najveća“ TV OBN i prijatelji žele probuditi humanost u ljudima, jer zbog turbulentnih vremena građani BiH najbolje znaju koliko vrijedi dom. Kako je mnogima najveća želja imati svoj topli kutak, OBN TV i "Dejana talk show" su odlučili dodijeliti tri kuće za tri porodice u opštinama: Istočno Novo Sarajevo, Čapljina i Vareš.

"Cilj ove velike humanitarne akcije je učiniti da oni kojima je najteže više ne žive u mraku i da im noći ne budu veoma duge i sumorne, da imaju svakoga dana dostupnu vodu. Pomozite nam djeci iz tih porodica djetinjstvo učiniti boljim. Kroz serijal emisija 'Dejana talk showa' predstaviti će se porodice koje su aplicirale za kuću u određenoj opštini. U najuži krug ući će 15, a tri porodice čije životne sudbine vas najviše dotaknu dobit će novi dom", kažu iz OBN-a.

I gledaoci OBN TV bit će uključeni u akciju jer će svojim pozivima na humanitarne brojeve odabrati one kojima najviše treba novi dom.

Cijeli projekt podržavaju i žene ambasadora u BiH.

OBN