{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Hrabra Lamija Pehlivanović uspješno operisana na klinici u Minhenu

Piše: E. M./Klix.ba
24.4.2015. u 17:30
1.030
18
Hrabra Lamija Pehlivanović uspješno operisana na klinici u Minhenu
1.030
Hrabra Lamija Pehlivanović uspješno operisana na klinici u Minhenu
Dvoipogodišnja Zeničanka Lamija Pehlivanović uspješno je danas operisana u Njemačkoj na klinici u Minhenu, nakon što su dobri ljudi uspjeli prikupiti 50.000 eura koliko je bilo potrebno za operaciju srca hrabre djevojčice.
Lamija je bolovala od srčanog oboljenja atrioventrikularnog septalnog defekta (AVSD) i rijetke anomalije povezane sa usporenim rastom fetalne glave (mikrocefalije), a zahvaljujući dobrim ljudima, samo nekoliko dana prije datuma zakazane operacije, uz pomoć sarajevskog udruženja Pomozi u roku 24 sata prikupljen je i ostatak novca koji je omogućio Lamijin odlazak u Minhen.

Informaciju da je hrabra Lamija uspješno operisana u Njemačkoj na društvenoj mreži je objavio njen otac Kemal koji je napisao da je Lamija stoički podnijela sve analize i operaciju.

"Moja Lavica uspješno operisana i stoički podnijela sve, ljubi je tata. Stojim pored nje, a suze radosnice teku", napisao je Kemal.

Lamijini roditelji su se zahvalili svima koji su im pružali bilo kakvu podršku u proteklom periodu te vjeruju da će uskoro vratiti u Zenicu gdje će Lamija živjeti jedan novi život.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: