Pomoć u hladnim danima
433

Holiday Pet Market u Sarajevu: Zabavite se i donirajte hranu za ulične pse i mačke

Klix.ba
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Neformalna grupa građana ''Nahranimo zajedno naše ulične pujde'' organizira još jednu humanitarnu akciju koja će biti održana 23. decembra kako bi prikupili sredstva za hranu psima i mačkama koji su ostavljeni na ulici.

Zabava za velikodušne ljubitelje pasa i mačaka bit će održana u Brew Imperial Society (bivše kino Imperial) od 12:00 do 18:00 sati.

"Povedite ljubimce, mališane i cijelu ekipu i uživajte u prazničnoj atmosferi i velikoj prodajnoj izložbi na kojoj ćete moći kupiti ručno rađeni nakit, odjeću, hranu, dodatke, igračke, odjeću za vaše ljubimce, prirodnu kozmetiku i HUSSE proizvode, a sve to možete uraditi uz dobro pivo. I ovoga puta organizirali smo tombolu na kojoj možete osvojiti vrijedne nagrade naših sponzora i izlagača/ica. Djed Mraz je već spreman za druženje sa mališanima i ljubimcima i za dodjelu paketića", kazali su organizatori.

Kao i prethodna četiri puta sav prihod od marketa će biti utrošen za kupovinu hrane za napuštene mačke i pse te dijelom i za veterinarsku usluge. Nakon marketa ekipa iz NZNUP-a će organizirati podjelu hrane zajedno sa svim građanima/kama, a lokacije će biti sopćene naknadno.

Svi posjetitelji mogu direktno donirati hranu za mačke ili pse na marketu i ostaviti u korpe predviđene za donacije.

"Zima je pred nama, temperature padaju, a napuštenim životinjama na ulicama je sve teže pronaći hranu i mjesto da se ugriju. Podržite ovu humanu priču, dođite 23.12. u Brew Imperial Society, povedite svoje ljubimce, zabavite se, donirajte i učinite dobro djelo", kazali su iz Neformalne grupe građane "Nahranimo zajedno naše ulične pujde".