Ranjen nožem
102

Hakiji Osmanoviću iz Srebrenice potrebno 100.000 franaka za operaciju

Klix.ba
Hakija Osmanović Hak, rođeni Srebreničanin koji živi u Živinicama, ima 32 godine i treba pod hitno liječenje u inostranstvu, tačnije u Švicarskoj, ali za to liječenje je potrebno 100.000 Švicarskih Franaka.

Prije 8 mjeseci Hako je ranjen nožem u stomak dok je se vraćao kući sa posla. Tim slučajem je zadobio teške ozljede i proveo je 6 mjeseci u bolnici, bio je podvrgnut operacijama koje mu nažalost nisu pomogle. Zadobio je veliko ostećenje na crijevima i treba mu inostrano liječenje za koje je potrebna velika suma novca.

“Dragi moji prijatelji, braćo, rodjaci, svi vi ljudi dobre volje, nikome i nikad ne bi poželio ovo što se dešava meni i mojoj porodici, gadan je osjećaj moliti za pomoć ali ona je prijeko potrebna mom rodjenom bratu. Zbog problema pri oporavku od povrede koju je zadobio prije 8 mjeseci moj brat preživljava najveću životnu borbu i maltene se raspada iznutra. Za njegovo liječenje voljni su pomoći doktori u Švicarskoj ali za to liječenje je potrebno 100.000 Švicarskih Franaka, ja nisam u mogućnosti da sam skupim te pare i zato Vas sve molim iskrenog srca da mi pomognete koliko ko može", napisao je njegov brat Selmir.

Za Hakino liječenje u Švicarskoj potrebno je 100.000 švicarskih franaka, što je oko 170.000 konvertibilnih maraka.

Otvoren je žiro-račun na kojeg svi možete uplatiti iznos koji nikom od nas nije veliki, ali njemu može spasiti život.

UPLATE IZ INOSTRANSTVA

Bank: Raiffeisen Bank DD Bosnia Swift/BIC: RZBABA2S

Adress: Zmaja od Bosne bb Sarajevo BiH Beneficiary Name: Selmir Osmanović Ben. Adress: Partizanska 71, Živinice, 75270 IBAN: BA39-161-3000-082-923-512

UPLATE IZ BIH

Banka: Raiffeisen Bank Ime i prezime: Selmir Osmanović

TR. RAČUN: 161-3000-082-923-

Pored računa, širom Tuzlanskog kantona postavljene su kutije za pomoć, a lokacije na kojim ih možete pronaći su:

Nargila bar Čaršija (Tuzla, Živinice, Lukavac), Caffe bar Avenija Živinice, Hookah Lounge Avenija Banovići, Hipermarket Bingo Živinice, Caffe bar Živinajs Živinice, dok će pored ovih lokacija kutije biti postavljene na još mnogo mjesta, a svi vi ćete o tome dobiti informaciju na vrijeme.