Frizeri u Sarajevu skupili 2.458 KM, a u New Yorku 2.114 dolara

Piše: N. J./Klix.ba
20.1.2013. u 20:36
20.1.2013. u 22:09
3
28
Frizeri u Sarajevu skupili 2.458 KM, a u New Yorku 2.114 dolara
3
1/16 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
2/16 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
3/16 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
4/16 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
5/16 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
6/16 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
7/16 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
8/16 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
9/16 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
10/16 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
11/16 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
12/16 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
13/16 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
14/16 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
15/16 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
16/16 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
Četvrtu godinu zaredom Klub frizera Sarajevo i NVO Otvorena mreža upriličili su humanitarnu akciju "Makaze koje život znače".
U Sarajevu su se u nedjelju okupili najbolji frizeri iz cijele BiH koji su prihode od svog rada poklonili u humanitarne svrhe, ovoga puta porodilištu Opće bolnice "Prim. dr. Abdulah Nakaš" u Sarajevu.

Proteklih mjesec dana, gledatelji emisije "Udri muški" imali su priliku vidjeti frizere kao goste u studiju, a danas i na djelu. Upravo su gledatelji ove emisije u najvećem broju posjetili BBI centar, dobili novu frizuru, donirali novac i otišli kući zadovoljni jer su postali dio humane priče. Mnogi od njih su poželjeli stisnuti ruku Almiru Čehajiću Batku, tvorcu kompletne priče NVO Otvorena mreža, koja je i ovaj put pokazala da je najvažnije u životu biti čovjek, humani čovjek.

Nakon cjelodnevnog humanitarnog rada u prostoru BBI centra, manifestacija je nastavljena u Coloseum klubu (20:00h) gdje je održana donatorska večera za prikupljanje novca putem aukcije na kojoj su ponuđeni originalni dresovi Edina Džeke i Miralema Pjanića, rukavica Adnana Ćatića (Felix Sturm), kao i drugi brojni predmeti i umjetnički radovi.

Predsjednik Kluba frizera Sarajevo Haris Hodžić, koji je sa kolegom Senadom Čardarom i u saradnji sa NVO Otvorena mreža inicirao ovu akciju koja se održala već četvrti put istakao je za Klix.ba da je veoma zadovoljan onim što je danas urađeno u BBI centru u Sarajevu. "Nikad se više mušterija nije ošišalo i nikad se više frizera nije prijavilo za ovu akciju. Bilo je odlično i uspjeli smo skupiti 2.458,05 KM koje će biti uplaćene porodilištu Opće bolnice. Također, akciji su se odazvale i naše kolege iz njujorškog salona Gigi, koji su skupili 2.114 dolara (3.041,07 KM) i taj će novac, također posredstvom Otvorene mreže, biti uplaćen na račun porodilišta. Naglasio bih da su se naše kolege u tom salonu čak odrekli i svoga bakšiša u ovoj akciji", rekao je zadovoljno Hodžić.

Naš sagovornik je dodao da je osim ovih sredstava prikupljeno još novca, tako što su frizeri u BBI centru od sebe, mimo šišanja, donirali 2.300 KM, a od ulaznica za donatorsku večeru u Coloseumu prikupljeno je dodatnih 3.940 KM. Tome će se dodati još i novac koji će biti prikupljen na aukciji, tako da će porodilištu Opće bolnice biti uplaćena značajna novčana suma.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (28)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: