Makaze koje život znače
3

Frizeri u Sarajevu skupili 2.458 KM, a u New Yorku 2.114 dolara

Piše: N. J.
Foto: N. G./Klix.ba
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Četvrtu godinu zaredom Klub frizera Sarajevo i NVO Otvorena mreža upriličili su humanitarnu akciju "Makaze koje život znače".

U Sarajevu su se u nedjelju okupili najbolji frizeri iz cijele BiH koji su prihode od svog rada poklonili u humanitarne svrhe, ovoga puta porodilištu Opće bolnice "Prim. dr. Abdulah Nakaš" u Sarajevu.

Proteklih mjesec dana, gledatelji emisije "Udri muški" imali su priliku vidjeti frizere kao goste u studiju, a danas i na djelu. Upravo su gledatelji ove emisije u najvećem broju posjetili BBI centar, dobili novu frizuru, donirali novac i otišli kući zadovoljni jer su postali dio humane priče. Mnogi od njih su poželjeli stisnuti ruku Almiru Čehajiću Batku, tvorcu kompletne priče NVO Otvorena mreža, koja je i ovaj put pokazala da je najvažnije u životu biti čovjek, humani čovjek.

Nakon cjelodnevnog humanitarnog rada u prostoru BBI centra, manifestacija je nastavljena u Coloseum klubu (20:00h) gdje je održana donatorska večera za prikupljanje novca putem aukcije na kojoj su ponuđeni originalni dresovi Edina Džeke i Miralema Pjanića, rukavica Adnana Ćatića (Felix Sturm), kao i drugi brojni predmeti i umjetnički radovi.

Predsjednik Kluba frizera Sarajevo Haris Hodžić, koji je sa kolegom Senadom Čardarom i u saradnji sa NVO Otvorena mreža inicirao ovu akciju koja se održala već četvrti put istakao je za Klix.ba da je veoma zadovoljan onim što je danas urađeno u BBI centru u Sarajevu. "Nikad se više mušterija nije ošišalo i nikad se više frizera nije prijavilo za ovu akciju. Bilo je odlično i uspjeli smo skupiti 2.458,05 KM koje će biti uplaćene porodilištu Opće bolnice. Također, akciji su se odazvale i naše kolege iz njujorškog salona Gigi, koji su skupili 2.114 dolara (3.041,07 KM) i taj će novac, također posredstvom Otvorene mreže, biti uplaćen na račun porodilišta. Naglasio bih da su se naše kolege u tom salonu čak odrekli i svoga bakšiša u ovoj akciji", rekao je zadovoljno Hodžić.

Naš sagovornik je dodao da je osim ovih sredstava prikupljeno još novca, tako što su frizeri u BBI centru od sebe, mimo šišanja, donirali 2.300 KM, a od ulaznica za donatorsku večeru u Coloseumu prikupljeno je dodatnih 3.940 KM. Tome će se dodati još i novac koji će biti prikupljen na aukciji, tako da će porodilištu Opće bolnice biti uplaćena značajna novčana suma.