Humanitarne akcije
0

Fondacija "Dobro srce" posjetila porodicu Hodžaj

Klix.ba
Aktivisti Fondacije "Dobro srce" posjetili su samohranu majku Hajriju Hodžaj koja živi na Vratniku u kući od 45 m2 u dvije sobe, zajedno sa svojim sinom Daronom.

Daron ima bolest hormona rasta i svaki dan prima injekcije hormona radi regulisanja težine i visine. Daron je šesnaestogodišnjak čija težina iznosi samo 35 kg.

Prostorije u kojima borave su neuslovne za život, bez struje, plina a dobili su obavijest i u skorom isključivanju vode. Zahvaljujući komšiji struja je sprovedena žicom do njihovog frižidera jer injekcije i lijekovi moraju stajati na hladnom mjestu.

Hajrija je dobrog zdravstvenog stanja, spremna i voljna raditi da bi uspjela školovati svoga sina i obezbijediti mu osnovne životne namirnice, međutim, jedina primanja koja imaju su dječiji doplatak u iznosu od 49,50 KM.

Ovom prilikom Fondacija "Dobro srce" im je uručila paket namirnica neophodnih za život i obavezala se da će im izlaziti u susret sve dok se ne nađe neko trajno rješenje za ovu samohranu majku i njenog sina.

Ako se želite uključiti u akciju pomoći porodici Hodžaj, javite se Fondaciji "Dobro srce" na telefone +387(33)223-563 i +387(33)223-883.