Humanitarne akcije
63

"Evo ruke, Filipe!": Humanitarni planinarski pohod na Lisac

Piše: E. M.
Filip Blažević (Foto: Facebook)
Filip Blažević (Foto: Facebook)
Udruženje za razvoj i podršku planinarstva i sportskog turizma "Vedro" iz Zenice će 11. januara 2015. godine organizovati humanitarni planinarski izlet na Lisac pod nazivom "Evo ruke, Filipe".

Članovi Vedra na ovaj potez su se odlučili smatrajući da na je to najbolji način da planinari pomognu 23-godišnjem Zeničaninu Filipu Blaževiću koji boluje od teškog oblika leukemije.

Prema riječima glasnogovornika Udruženja "Vedro" Afana Abazovića ideja za realizaciju ovog događaja došla je na jednom od internih sastanaka.

"Na ideju za organizaciju ovog planinarskog izleta smo došli na našem internom sastanku i to zbog potrebe da se našem sugrađaninu Filipu Blaževiću na neki nama blizak način pomogne. Blizak način za planinare je humanitarni izlet na Lisac, jednu od najljepših planina u okolini Zenice. Svi zainteresovani koji žele pomoći vaučere po iznosu od 10 KM mogu kupiti na samom izletu ili u našim prostorijama svaki dan do 10. januara od 8 do 16 sati", izjavio je Abazović.

Abazović je još kazao kako je naziv humanitarnog izleta "Evo ruke" fraza koju planinari koriste kada pomažu drugima u nevolji te u ovom slučaju svi planinari udruženo pomažu Filipu.

Sav prihod od izleta će biti proslijeđen na račun Filipa Blaževića koji čini sve da se uspne na vrh svoje životne planine i osvoji je.

U akciju pomoći i realizaciji humanitarnog izleta uključili su se i privrednici iz Zenice koji su donirali prijevoz (od centra Zenice do sela Vrslje, te u povratku od sela Bukovica do centra grada), printranje vaučera, te topao doček i planinarski čaj.

Sve informacije o humanitarnom izletu možete pronaći na Facebook grupi Vedro ili na ovom linku.