Kapiten velikog srca
3.7k

Džeko napravio dres Rome za oboljelog Maka: Da se igraš sa drugovima kada se oporaviš

Klix.ba
Edin Džeko (Foto: Facebook screenshot)
Edin Džeko (Foto: Facebook screenshot)
Edin Džeko pokazao je još jednom kako ima veliko srce, a ovaj put je pozdravio oboljelog dječaka Maka Hasića putem društvenih mreža te pokazao dres Rome koji je napravio za njega.

Kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine te najbolji igrač rimskog kluba objavio je na Facebooku video uz koji je stavio opis "srcem za Maka - 17007", što predstavlja humanitarni broj putem kojeg se mogu donirati 2 KM za liječenje sedmogodišnjaka.

"Ćao Mak, samo da pozdravim i da ti poželim što brži oporavak. Budi nam uvijek sretan i nasmijan i razmišljaj pozitivno. Čuo sam da voliš fudbal i zato sam ti spremio jedan poklon da imaš za uspomenu, a isto tako da igraš sa svojim drugovima ako Bog da kada se oporaviš. Devetka ko i Džeko. Sretno i ljubim te", rekao je velikodušni Džeko pokazujući dres Rome sa brojem devet koji je napravio za Maka.

Podsjećamo, Mak Hasić ima rijedak i agresivan oblik ne - Hodgkinovog limfoma pod nazivom Burkittov limfom, visokog stepena malignosti.

Limfom je ovom dječaku zahvatio više vitalnih organa uključujući bubrege, jetru, debelo crijevo, a koštana srž je prema procjenama zahvaćena oko 16 posto.

Oboljeli dječak sprema se da liječenje nastavi u Turskoj klinici Medical park.

Svi koji žele pomoći u liječenju Maka, to mogu učiniti putem PayPala, uplate na domaći i INO račun, kao i uplate na račun "Pomozi.ba" organizacije u Austriji.

PayPal: [email protected]

Za uplate iz BiH: Intesa Sanpaolo Banka BiH 154-180-20085330-48

Za uplate iz inostranstva: Banks name: Intesa Sanpaolo Banka BiH SWIFT CODE:UPBKBA22

IBAN: BA39 1541802008533048

Primalac: Udruženje “Pomozi.ba”, dr. Fetaha Bećirbegovića br. 8, 71000 Sarajevo Svrha: Mak Hasić

Za uplate u Austriji: ERSTE BANK IBAN: AT64 2011182266475400 BIC: GIBAATWWXXX Wien, Oestereich Name: hilfhelfen-pomozi.ba

Verwendungszweck: Mak Hasić