Humanost na djelu
224

Donacije za mostarske osnovce kao sjećanje na Armana Hadžiomerovića

Piše: R. D.
Sanjin Hadžiomerović (Foto: R. D./Klix.ba)
Sanjin Hadžiomerović (Foto: R. D./Klix.ba)
Više od godinu dana je prošlo od tragične avionske nesreća kod Mostara u kojoj je pet osoba izgubilo život. Roditelji preminulog osmogodišnjeg dječaka Armana Hadžiomerovića, Sanjin i Adisa, kroz humanitarni rad nastoje održati sjećanje na svog sina, a s početkom i ove školske godine daruju mostarske osnovce kojima je pomoć potrebna.

Sanjin Hadžiomerović, Armanov otac, kaže nam kako je ovogodišnja akcija nastavak prošlogodišnje, želja da se napravi simbolična tradicija pomoći osnovcima kojima je pomoć potrebna.

"Pomoći ćemo 41 dijete u Osnovnoj školi Zalik i četvrto u Šestoj osnovnoj školi, sve kao kontinutitet pomoći od prošle godine. Hvala svima onima koji su se javljali i novčanim prilozima pomogli kupovinu udžbenika i školskog pribora. Pomažu pojedinci, raja, prijatelji, poznanici, mnogi koji se sjećaju Armana", kaže nam Sanjin Hadžiomerović, uz napomenu da su selekciju potrebitih osnovaca napravile same škole, a da će se dodijela organizirati u četvrtak.

Prošle godine uspostavljena fondacija "Armanov zagrljaj" je u maju na godišnjicu tragedije organizirala međunarodni malonogometni turnir za djecu Armanova uzrasta, a najbolji su bili dječaci splitskog Hajduka.

"Turnir je zaista odlično prošao, puno djece i nekih lijepih uspomena. Za narednu godinu su isti planovi, nogometni turnir jer je to bila velika Armanova ljubav, te pomoć osnovcima jer je zaista najviše volio učenje i školu", kazao nam je Sanjin.

Iako je prošlo petnaest mjeseci od velike tragedije, Sanjin kaže da je jednako teško kao i tada.

"Isto je kao i tada, što je najgore navikneš se. Kažu vrijeme liječi sve, to je šuplja priča, daleko od toga da je tako. Mora se živjeti dalje, a da bi zadržali uspomenu na Armana, njegov lik i djelo, mi se bavimo humanitarsnim radom, pomažemo djeci i u tome pronalazimo smisao", kazao nam je Sanjin Hadžiomerović.

Podsjećamo, u avionskoj nesreći 13. maja prošle godine kod Mostara, odnosno padu malog školskog aviona, poginuo je pilot Ivan Karačić, Muhamed Sipović, brat i sestra Luka i Lana Lovrić od sedam i deset godina te osmogodišnji dječak Arman Hadžiomerović.

Svi oni koji žele pomoći radu Fondacije Armanov zagrljaj, pomagati drugoj djeci, kojoj je pomoć potrebna, te čuvati uspomenu na ovog posebnog dječaka koji je prerano napustio ovaj svijet, mogu to uraditi donirajući sredstva na jedan od navedenih računa.

Za uplate iz BiH

Naziv banke: UNI CREDIT BANKA

Adresa Banke: Kardinala Stepinca b.b.

88000 Mostar, Bosna i Hercegovina

Ime i prezime: Hadžiomerović Sanjin/Adisa Maslo Hadžiomerović

Adresa: Muje Pašića 7D

88000 Mostar, Bosna i Hercegovina

Broj računa: 3381302159727705 sa pozivom na broj: 40170240015

Za uplate iz inostranstva

Naziv banke: UNi CREDIT BANKA

Adresa banke: Kardinala Stepinca b.b.

88000 Mostar, Bosna i Hercegovina

SWIFT: UNCRBA 22

IBAN: BA39 3381 0028 9039 0987

Ime i prezime: Sanjin Hadžiomerović/Adisa Maslo Hadžiomerović

Adresa: Muje Pašića 7D

88000 Mostar, Bosna i Hercegovina

Broj računa: 40170240101

Više informacija se može pronaći i na Facebook stranici.