Nesebično daje drugima
368

Doktor iz Trebinja uprkos teškoj bolesti dolazi na posao s kiseonikom i pomaže pacijentima

N. V.
Aleksandar Babić (Foto: Facebook)
Aleksandar Babić (Foto: Facebook)
Doktor Aleksandar Babić iz Trebinja boluje od cistične fibroze te ima Kartagenerov sindrom, ali svaki dan nesebično dolazi na posao i pomaže pacijentima. Njegove kolege ljekari su izrazili želju da mu pomognu u liječenju.

Kako je napisao njegov kolega Ivica Zdravković na svom Facebooku, Aca ima 47 godina, oženjen je, radi kao ljekar u domu zdravlja. I na kiseoniku je po cijeli dan s obzirom na to da se bori sa cističnom fibrozom, koja mu je uništila pluća.

"Bori se kao lav. Ide na posao pod kiseonikom. Ne da se. I tako već godinama", kazao je on.

S obzirom na Acinu nesebičnost i strast prema pomaganju ljudima, Zdravković je odlučio da pronađe način kako bi pomogaonjemu. Pisao je Univerzitetskoj klinici za torakalnu hirurgiju u Beču, koja je u posljednjih par godina izvela najviše transplantacija pluća u Evropi, kako bi ga pregledali i operisali ukoliko je to moguće.

S obzirom na to da mu nisu još odgovorili, Zdravković se nada da neko od kolega ima kontakt sa ljekarima u Beču na navedenoj klinici kako bi urgirali da ga samo pregledaju i kažu koliko je operacija moguća.

Njegov slučaj je posebno težak i s obzirom na to da ima Kartagenerov sindrom, što znači da su mu svi organi smješteni napokako, u smislu da je srce desno, jetra lijevo i slično.