Humanitarne akcije
841

Dobro se dobrim vraća: Pomozimo medicinskoj sestri Nermi Kadrić

Klix.ba
Kako je lijepo radovati se novom danu, nadati se da će sutra biti još bolje, ljepše, vedrije, donijeti nam novu ljepotu življenja, sreću u malim stvarima...

Nerma Kožljak-Kadrić, medicinska sestra iz Ilijaša kod Sarajeva, bila je presretna kad je prije dvije godine rodila svog drugog sina. Kao i svi mladi, Nerma je imala bezbroj želja i planova. šta raditi i kako učiniti život svojoj djeci bezbrižnijim. Ali život je pun iznenađenja i nedugo poslije poroda Nerma je počela osjećati slabost u mišićima ruku i nogu, te poslije brojnih testova i pretraga, napokon je postavljena dijagnoza: Sclerosis multiplex; bolest nervnih ovojnica koja dovodi do poremećaja komunikacije između mozga i ostalih dijelova tijela, a koja u nekim slučajevima može dovesti do nemogućnosti samostalnog hodanja.

Nastaje šok i nevjerica, tuga i očaj, ali razum prevladava. Nerma se mora boriti zbog svoje djece kojoj treba majka, ali i zbog sebe jer je optimista i vjeruje da uz lijekove napredovanje bolesti može znatno usporiti. Nerma ima želju za životom, snagu i volju da živi i da se bori, ali postoje finansijske poteškoće. Mjesečna doza lijeka Copaxone košta 2500 maraka i ona nije u mogućnosti da to sebi priušti, pošto su njena ionako skromna primanja umanjena, jer zbog bolesti trenutno ne radi.

Kažu da je radost davanja mnogo veća od radosti primanja. Evo prilike da pokažemo da je uistinu tako, da budemo solidarni, pomognemo i damo koliko možemo, onako od srca, bez da sebi promijenimo svakodnevnicu materijalno, ali da je obogatimo i promijenimo bar za trenutak duhovno. Da poklonimo velikodušno i s osmjehom, zadovoljni činjenicom da smo nekome pomogli, uljepšali dan, produžili život dostojan čovjeka i potvrdili vjeru u ljude. Da budemo ponosni na sebe jer smo pokazali da smo humano biće, da smo jedinka u masi, ali ona velikodušna, darežljiva, vrijedna življenja i poštovanja.

Dobro se dobrim vraća!

Žiro račun za uplatu sredstava u Bosni i Hercegovini je: Vakufska banka 1601087110097159

Uplate is inostranstva:

Vakufska banka DD Sarajevo Swift Code: VAKUBA 22 IBAN: BA 39160187110097256 Nerma Kadrić