"Zajedno možemo više"
0

Diplomatski bazar 2020 pokrenuo humanitarnu akciju za pomoć ugroženoj djeci širom BiH

V. K.
Ove godine, organizatori Diplomatskog zimskog bazara odlučili su da se zbog pandemije koronavirusa Diplomatski zimski bazar neće moći održati, međutim organizatori su odlučni održati duh Bazara živim, ali u novom obliku.

Organizatori su i pored pandemije koronavirusa, kako navode, ostali predani cilju Bazara, podršci djeci s posebnim potrebama, i onima koji odrastaju bez roditeljske skrbi, kao i mladim ljudima kojima je pomoć potrebna.

"Ova godina je bila izazovna za većinu osoba, međutim djeca sa posebnim potrebama, djeca koja odrastaju bez roditeljske skrbi su još teže pogođeni. Uprkos tome što se tradicionalni Bazar ne može održati, organizatori su odlučni održati duh Bazara živim, ali u novom obliku", naveli su organizatori.

"Ove godine možete podržati Bazar, odnosno organizacije s kojima sarađuje, sudjelujući u našoj humanitarnoj akciji koja počinje od 23. decembra i trajat će do 15. januara 2021. godine. U skladu s tradicijom, i ove godine će se međunarodna zajednica udružiti sa lokalnom zajednicom kako bi promovisala posebno izdanje Diplomatskog zimskog bazara i pozvala ljude da doniraju kako bi pomogli ugroženoj djeci širom Bosne i Hercegovine. Ambasade, međunarodne organizacije, lokalne i međunarodne kompanije koje posluju u Bosni i Hercegovni, Grad Sarajevo, poznata lica i prijatelji projekta pozivaju građane da se pridruže akciji i također doniraju.

Moto Bazara je uvijek bio – svaka Marka je važna, pa tako i ove godine. U akciji mogu učestvovati svi građani pozivom na telefonski broj 17021.

Broj je jedinstven za korisnike svih operatera u BiH, a cijena poziva je 2KM.

Donirat se može i putem stranice https://pomoziba.org/campaign/74/diplomatski-zimski-bazar , kao i https://gogetfunding.com/dwb-2020-support-to-children-and-young-adults-charities-in-bosnia-and-herzegovina/

Novčane donacije se mogu uplatiti i izravno na račun Diplomatskog zimskog bazara:

Za uplate iz BiH: Banka: Raiffeisen Banka BiH Primalac: Udruženje Diplomatski Zimski Bazar, Sarajevo Broj računa: 1610000160320059 Svrha uplate: Donacija za U.G. Diplomatski Zimski Bazar

Za plaćanje iz inostranstva/For payments from abroad:

Bank name: Raiffeisen Banka BiH SWIFT CODE: RZBABA2 IBAN: BA391610000160320059 Purpose: Donacija za U.G. Diplomatski Zimski Bazar

Organizatori ističu kako je podrška Bazaru ove godine važnija nego ikada te su pozvali građane da prate humanitarnu akciju putem Instagram i Facebook računa, te da dijele sadržaj sa prijateljima i porodicom koristeći oznake #Zajednomožemopuno #Zajednomožemoviše #ZajednosmoDiplomatskiZimskiBazar.