Humanitarne akcije
2

Derventa: Apel za pomoć petogodišnjem dječaku Eldara

SRNA
Udruženje roditelja djece i omladine sa posebnim potrebama i invalidnih osoba "Sunce" iz Dervente pozvalo je sve humane ljude da pomognu u nabavci aparata vrijednog 25.000 KM za petogodišnjeg Eldara Jusića oboljelog od cistične fibroze.

Predsjednik Udruženja Tatjana Repija-Spasojević rekla je Srni da je neophodno nabaviti aparat koji će roditelji koristiti u kućnim uslovima, te na taj način pomoći Eldaru da se lakše nosi sa bolešću.

"Bolest dječaku ugrožava rad vitalnih organa, a najviše pogađa respiratorni sistem, pankreas, bubrege i jetru. Eldar se pet godina u koštac hvata sa ovom opakom bolešću, uz neizmjernu brigu roditelja, sestre i njegovih ljekara.

Vjerujemo u humane i odgovorne ljude koji će prepoznati koliko je ovom dječaku potreban aparat koji život znači", dodala je Spasojevićeva.

U obrazloženju humane akcije koju je pokrenulo Udruženje "Sunce" navodi se i da dječak svakodnevno prima posebne inhalacije i do šest puta dnevno, da mu je narušen imunitet i da ima dijabetes tipa jedan, te prima inzulin.

Zainteresovani za pomoć novac mogu uplatiti na račun otvoren kod Nove banke na ime Jusić Edin, Broj računa: 555-008-81468505-64, Svrha doznake: Pomoć za Eldara.

Kontakt sa roditeljima mogu ostvariti pozivom na broj +387-65-939-238, saopštili su iz Udruženja.