Humana misija
388

Darko Lončar istrčao 125 kilometara i donirao 12.500 KM Udruženju za Down sindrom Mostar

Dž. P.
Darko Lončar (Foto: Instagram)
Darko Lončar (Foto: Instagram)
Darko Lončar, ultramaratonac i predsjednik Udruženja "Dečki u plavom" istrčao je 125 kilometara od Sarajeva do Mostara i donirao 12.500 KM Udruženju za Down sindrom iz Mostara kako bi osigurali sredstva za svoj rad.

"To je samo jedna skromna donacija za ovu udrugu. Kilometre, metre, centimetre možete 'kupiti' uplatom novca na račun Udruženja za Down sindrom Mostar, 3381302231830812, sa naznakom 'donacija za pretrčane kilometre'", rekao nam je Lončar.

Lončar je ponovo u humanoj misiji. Organizuje maratonsku trku "Two Cities Marathon". Svi zainteresovani mogu se prijaviti na www.deckiuplavom.ba do 10. jula, a start utrke je 26. jula u 8 sati.

"Građani Sarajeva i Istočnog Sarajeva će biti oslobođeni plaćanja startnine za utrku, što će podrazumijevati startni broj i čip za mjerenje vremena. Obzirom na to da želimo pomoći u razvoju novih atletičara, obaveza svakog trkača i ovih koji su oslobođeni plaćanja startnine bit će da uplate 20 KM, a ta sredstva idu u fond za stipendiranje mladih perspektivnih atletičara iz cijele BiH", kazao je Lončar.