|

Članovi Udruženja Svjetlo pomažu povratnicima u istočnoj Bosni

Članovi Udruženja Svjetlo pomažu povratnicima u istočnoj Bosni
0
Klix.ba
20.12.2012. u 11:53
0
komentara
0

dijeljenja
Članovi Udruženja Svjetlo obišli su povratnike na području istočne Bosne i Podrinja, u Vlasenici, Cerskoj, Milićima, Reševu, Bratuncu, Kuli kod Zvornika i Potočarima kod Srebrenici i tom prilikom uručili im 140 prehrambenih paketa, čija je težina po paketu iznosila oko 41 kg, a ukupno je podjeljeno preko 5,6 tona hrane u vrijednosti oko 10.000 KM.

"Cilj ove humanitarne akciji je da olakšamo našim povratnicima da što lakše prebrode financijsku krizu i predstojeću zimu.


Naše udruženje u 2012. godini je na ovim području imalo 25 humanitarnih akcija, gdje smo našim najugroženijim povratnicima pomagali donirajući im novac, hranu, obuću, odjeću, školski pribor, te u nabavci sitne stoke, dovođenju vode pojedinim povratnicima i obezbjeđenju hrane za doniranu stoku za predstojeću zimu, s obzirom da je ove godine na ovom području bila velika suša.


S obzirom da na ovom području živi veliki broj naših povratnika koji nemaju nikakvog zaposlenja, niti primanja, a branili su ovu našu lijepu BiH, apelujemo na sve naše građane u BiH koji imaju financijsku mogućnost da se uključe u humanitarne aktivnosti i pomognu našim ugroženim povratnicima u manjem BH entititetu", navodi se u saopćenju Udruženja Svjetlo.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.