Vratimo osmijeh na lice dječaka
23

Belmin hitno mora na operaciju, pomozimo mu da dobije bitku

Sarajevo-x.com
Belmin Fetić
Belmin Fetić
U mnoštvu loših informacija svakodnevno pristižu i nove, ali građani BiH su nebrojeno puta do sada pokazali humanost te se nadamo da će to učiniti i ovoga puta. Pomoć je potrebna trinaestogodišnjem Belminu Fetiću kojem je dijagnosticiran splet vena na mozgu.

Belminu je u oktobru ove godine na Vojnomedicinskoj Akademiji u Beogradu dijagnosticiran splet vena na mozgu. Detaljnijim pretragama i pripremama za operaciju utvrđeno je da mali Belmin ima akutnu mijeloidnu leukemiju, što je dodatno zakomplikovalo njegovo liječenje.

Prema preporuci ljekara iz Beograda odgođena je operacija spleta vena te bi Belmin prvo trebao ići na presađivanje koštane srži u jedan od kliničkih centara u Italiji ili Njemačkoj za što su potrebna velika novčana sredstva.

Država je, jer se radi o maloljetnoj osobi, pristala finansirati ovaj tretman liječenja, odnosno presađivanje koštane srži. Donor koštane srži bit će njegov brat blizanac.
Ono što država neće finansirati jeste boravak Belminovog brata i majke u mjestu u kojem će biti izvršena transplantacija, kao ni njegovu operaciju spleta vena na mozgu koja bi trebala biti izvršena u Beogradu i za koju je potrebno 15.000 eura.

Prema procjenama nadležnog ministarstva Belminu je potrebno još oko 25.000 eura. Do sada je od ovog iznosa sakupljeno ukupno 25.099,35 KM, što znači da je Belminu neophodno još 24.900,65 KM.

Priključite se humanitarnoj akciji i pomozite dječaku da ozdravi i nastavi voditi normalan život te da uživa u igri s vršnjacima.

Uplate možete izvršiti na sljedeće račune:

306-046-25578384-40 199-050-00528476-35 (Hypo Alpe Adria Bank)

Sa naznakom "Pomoć za Belmina Fetića".