{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Beba Almira Patković ima šansu za spas, ali joj treba pomoć dobrih ljudi

9.4.2013. u 18:27
2
1
Beba Almira Patković ima šansu za spas, ali joj treba pomoć dobrih ljudi
2
Beba Almira Patković ima šansu za spas, ali joj treba pomoć dobrih ljudi
Almira Patković je četvoromjesečna beba iz Viteza koja zbog bolesti prve mjesece svog života provodi u bolnici. Djevojčica boluje od urođenog megakolona, odnosno nedostatka debelog crijeva i hitno mora na operaciju.
Malenoj Almiri je nedavno urađen zahvat na debelom crijevu prilikom kojeg je ono izvađeno na stomak, no jedini način da ova beba preživi i osjeti čari djetinjstva, a i kasnijeg života, jeste operacija kojom bi joj se napravilo vještačko crijevo.

"Ljekari su nam rekli da može voditi normalan život ako se ta operacija uradi u što ranijoj dobi", kaže Almirina mama.

Međutim, ovaj zahvat je nemoguće uraditi dok beba ne dostigne težinu od 6 kilograma, a trenutno ima 4,4 kg. Djevojčica se zbog bolesti može hraniti isključivo hranom Infatrini čija bočica u apoteci košta 8 KM.

"Dnevno joj je potrebno 8 obroka, a kako ni ja ni muž ne radimo, potrebna nam je pomoć za kupovinu te hrane", kaže Patković.

Supružnici Patković imaju još dvoje djece, a dvije djevojčice su izgubili zbog bolesti. Jedna je umrla od komplikacija izazvanih oboljenjem kičme, a druga od mogućeg megakolona.

Zbog toga su, kaže Patković, još više u strahu šta će se desiti sa njihovom najmlađom kćerkom.

Brigu o porodici preuzeli su aktivisti Fondacije Pomozi.ba, ali svaka druga pomoć dobrih ljudi je dobrodošla. Ukoliko želite i možete pomoći maloj Almiri, možete kontaktirati njenu mamu na broj 062 124 201 ili se obratiti Fondaciji Pomozi.ba.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: