U toku aukcija
1

Banjalučani prodaju dresove sportista za liječenje dječaka povrijeđenog u eksploziji petarde

Klix.ba
Na aukciji i dres Novaka Đokovića u kojem je osvojio US Open 2014. (Foto: Facebook)
Na aukciji i dres Novaka Đokovića u kojem je osvojio US Open 2014. (Foto: Facebook)
Jedanaestogodišnji dječak Filip Majevac iz Banje Luke koji je tokom prošle sedmice zadobio povrede nakon eksplozije petarde, nalazi se na klinici "Miloš" u Srbiji gdje će mu se raditi operacija oka koju nije moguće izvesti u BiH. Operacija košta 4.500 eura.

Ekipa OFK Spartak iz Banje Luke, Boris Vrhovac Vrle, fudbaler Vladan Grujić i fitnes trener Lidija Ljubičić, pokrenuli su humanitarnu akciju kako bi prikupili ova sredstva.

Boris Vrhovac koji je poznat kako kolekcionar dresova, donirao je dresove tenisera Novaka Đokovića u kojem je osvojio US Open 2014. godine, fudbalera Nemanje Matica sa kvalifikacija za EP 201.6 i košarkaša Bogdana Bogdanovića sa Eurobasketa 2013. godine.

Pokrenuta je aukcija i trenutno je ponuđeno najviše za dres Matića - 1.000 eura, za Đokovićev 550 erua, a za Bogdanovićev 250 eura. Aukcija još traje.

"Sva sredstva sa aukcije i ostala koja budu uplaćena ćemo iskoristiti za pomoć Filipu i javno objaviti sav prikupljeni novac. Sportski duh kao velika podrška za malog Filipa", poručili su iz Škole fudbala Spartak.

Dječaku je prilikom eksplozije oštećeno oko i ljekari se bore da ga spase i sačuvaju vid. U Srbiju je prebačen iz Univerzitetskog kliničkog centra RS. Fond zdravstvenog osiguranja RS-a jučer je saopćio kako će u potpunosti finansirati liječenje ovog dječaka.