Humanitarne akcije
182

Atraktivni Bubble fudbal prvi put u Foči: Mladi igraju za život sugrađanke

Piše: M. N.
Asocijacija mladih Foča organizuje humanitarnu utakmicu u bubble fudbalu što je prvi ovakav sportski događaj i atrakcija u ovom bh. mjestu. Mladi su udružili snage kako bi pomogli sugrađanki iz Kalinovika Snežani Puhalo u borbi za život.

Utakmica u bubble fudbalu bit će odigrana u petak, 10. marta, u Sportskoj dvorani Foča.

"Za bubble football smo se odlučili jer smatramo da pored uzvišenog cilja da se pomogne jednoj mladoj osobi, humanitarni događaj treba biti zanimljiv i atraktivan za gledanje, a bubble fudbal to svakako jeste. Utakmica će biti podijeljena na tri dijela od po 15 minuta, a u svakom periodu će nastupiti različita postava igrača. Nadamo se da će na događaj odazvati što veći broj Fočaka, kako bi se prikupilo što više novca i na taj način pomoglo Snežani Puhalo", rekao je za Klix.ba Aleksandar Vidojević, predsjednik upravnog odbora Asocijacije mladih Foča.

Utakmicu igraju dvije ekipe sa simpatičnim nazivom "Foča protiv ostatka svijeta". Svaki tim ima po 15 igrača, a na terenu će u jednom trenutku biti po četiri igrača iz svakog tima, sa jednom zamjenom. Igrači se nalaze unutar velikih lopti zbog čega je igra teža, ali i mnogo zabavnija kako za igrače tako i za gledaoce. Oprema se iznajmljuje, ali u tome im je pomogla Opština Foča koja je sufinansirala organizaciju turnira sa 200 KM.

Snežana Puhalo ima cirozu jetre i jedina pomoć da preživi je transplantacija. Trenutno se nalazi u transplantacionom centru u Padovi i za operaciju je potrebno 85.000 eura. Sva sredstva od ulaznica za Bubble fudbal bit će doniran Snežani.

Ulaznice koštaju 2 KM, a turnir počinje u 20:30 sati.