Već mjesec se liječi u Njemačkoj
377

Alen Maslo na putu potpunog oporavka

Klix.ba
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Liječenje Alena Masle na klinici u Berlinu ide dobrim tokom, ljekari su optimistični i nadaju se potpunom oporavku.

Srednjoškolac iz Sarajeva, koji boluje od histiocitoze Langerhansovih stanica, već je mjesec dana na liječenju Njemačkoj. Do sada je primio pet terapija, a tokom ove sedmice uslijedit će još jedna. Alen dobro podnosi terapije i nada se da će pobijediti opasnu i rijetku bolest.

Nakon šeste terapije ljekari će napraviti procjenu njegovog stanja, a ukoliko rezultati budu dobri, što njemački ljekari i očekuju, Alenu ostaje da primi još nekoliko terapija u dužim vremenskim razmacima.

Ovaj hrabri srednjoškolac, otkako je saznao sa svoju bolest, nikada nije klonuo duhom. Svoju hrabrost i entuzijazam pokazuje svaki dan. Nasmijan je i vedar, iako su terapije koje prima veoma intenzivne.

Alen s porodicom u Njemačkoj (Foto: Facebook)
Alen s porodicom u Njemačkoj (Foto: Facebook)
Alena, koji u Njemačkoj boravi sa ocem i koordinatoricom Otvorene mreže, nedavno su posjetili njegovi najbliži, što mu je bio dodatni podsticaj da nastavi svoju borbu sa bolešću.

Podsjetimo, za Alenovo liječenje bilo je potrebno 100.000 KM, koje je Otvorena mreža, uz pomoć dobrih ljudi, prikupila u rekordnom roku kako bi ovom srednjoškolcu, koji je u Njemačkoj postao punoljetan, pružila šansu za život.