Humanitarne akcije
208

Adnan Ćatić darivao 50 dječaka i djevojčica Porodičnog SOS centra u Mostaru

Piše: A. M.
(Foto: Željko Miličević/Klix.ba)
Čovjek velikog srca, sjajni bokser koji nastupa pod imenom Felix Sturm zvanično pod zastavom Njemačke, ali i čovjek koji svoju pripadnost Bosni i Hercegovini iskazuje uvijek i u svakoj prilici, Mostarac Adnan Ćatić danas je u gradu na Neretvi posjetio Porodični SOS centar i tom prilikom uručio vrijednu donaciju mostarskim mališanima bez roditeljskog staranja.

Ćatić je danas donirao odjeću i obuću za 50 dječaka i djevojčica o kojima se brine SOS centar uslijed teškog socijalnog stanja njihovih roditelja.

Adnanu nije prvi put da pomaže ovaj mostarski centar. Prije šest godina uplatio je donaciju u vrijednosti od 10.000 KM za opremanje centra. Mališani su se istinski obradovali poklonima, ali i druženju sa bokserskim asom koji je sa dječacima i djevojčicama pozirao pred fotografskim aparatima.

"Ovo je posebno iskustvo za mene. Otac sam i znam koliko je jednom djetetu potrebno pažnje i ljubavi. Posebno sam sretan što sam ovo učinio u ovim mubarek danima Bajrama. Nadam se da će ovi dječaci i djevojčice izaći na pravi put,“ kazao je Adnan Ćatić.