“Moja mala kućica”
490

Grupa prijatelja iz dijaspore snimili spot za kasidu u prelijepom ambijentu Prokoškog jezera

Klix.ba
Grupa prijatelja iz dijaspore, tačnije iz Švicarske i Njemačke u prelijepom ambijentu Prokoškog jezera snimili su spot za kasidu “Moja mala kućica” i tako iskazali ljubav prema svojoj domovini.

Kako su naveli, ideju su mogli ekranizirati i na prelijepim švicarskim jezerima kao na primjer u Davosu, u St. Moritzu ili negdje drugo u Evropi ali su se odlučili za Bosnu i Hercegovinu i Prokoško jezero, želeći na taj način predstaviti Evropi i cijelom svijetu svoju zemlju i vjeru na najljepši način.

Da su uspjeli u svojoj namjeri pokazuje spot mlade i talentovane Nejle Bajrektarević iz Ciriha koja je ove godine punoljetstvo krunisala kasidom i spotom, kao poklonom svojih roditelja.

U realizaciji ovog projekta učestvovali su Salem Hurić (Tutligen, Njemačka) - muzika, Dževad Ibrahimović - tekst, Abdulkerim Popaja – aranžman, prateći vokali Amina Mavrić Begić i Salem Hurić. Zasluge za ekranizaciju pripadaju produkcijskom timu “One Moment Studio” na čelu sa režiserom Sulejmanom Muratovićem.

"Neka ovaj projekat na relaciji Švicarska – Njemačka – Bosna i Hercegovina bude način i motivacija ostalim umjetnicima, muzičarima , sportistima da nastave širiti pozitivnu priču o jedinoj nam Domovini, Bosni i Hercegovini", kazali su.