vijesti
1

Goražde u junu domaćin Sportskih igara mladih

FENA
Goražde
Goražde
Goražde će u junu biti jedan od deset bh. gradova u kojem će biti održane Sportske igre mladih, rečeno je prilikom današnje posjete organizatora ove manifestacije Općini Goražde.

Rezultat je to uspješne organizacije prošlogodišnjih igara u Goraždu koje se pokazalo kao izuzetan domaćin, istakli su predstavnici ove manifestacije koji su iznijeli niz pohvala na račun Općine Goražde dodajući da su Sportske igre mladih ovdje najbolje organizirane.

" Nakon što se organizacija Sportskih igara mladih u Bosni i Hercegovini prošle godine pokazala kao pun pogodak, odlučili smo da naša zemlja opet organizuje igre koje su prepoznatljive u svijetu. Sportske igre mladih predstavljaju najveće besplatno sportsko druženje učenika i učenica osnovnih škola, koji u toku ljetnog raspusta mogu sudjelovati u takmičenjima u deset sportskih disciplina. I ove godine igre kreću iz Goražda koje je bilo odličan domaćin", kazao je Mirza Bašinac, direktor Sportskih igara mladih.

Ovogodišnje igre u okviru kojih će učestvovati učenici i učenice osnovinih škola iz 19 gradova BiH uključujući i RS, takmičit će se u deset sportova.

Svečano otvaranje bit će u Goraždu gdje će igre i započeti, a završnica je planirana u Sarajevu, gdje će nastupiti svi pobjednici takmičenja iz gradova u kojima će biti organizovane igre.

''Sretni smo što je prošle godine bilo oko 1.000 učesnika igara s područja BPK-a i šire, tokom kojih se omladina družila. Na kraju rezultat nije ni bitan, bitno je druženje, tako da će Općina Goražde i ove godine rado podržati ovaj projekt u našem gradu'', istakao je načelnik Općine Goražde Muhamed Ramović.

Predstavnici Sportskih igara mladih danas su ispunili obećanje dato prošle godine te su načelniku Ramoviću uručili dres Real Madrida s potpisima igrača ovog kluba.

Ambasadori ovogodišnjih Sportskih igara mladih su trener Real Madrida José Mourinho te košarkaš Barcelone Juan Carlos Navarro.