Gest humanosti
328

Glovo donirao 6.000 KM Udruženju Pomozi.ba za podršku ugroženim porodicama tokom Ramazana

Glovo za Pomozi.ba
Glovo za Pomozi.ba
U duhu Ramazana, Glovo, višekategorijska aplikacija za dostavu, u partnerstvu sa Pomozi.ba pokrenula je humanitarnu kampanju "Doniraj ugroženim porodicama". Ova je inicijativa imala za cilj pružiti podršku porodicama u potrebi tokom svetog mjeseca muslimana.

Korisnici Glova putem kampanje mogli su doprinijeti cilju odabirom jednog od unaprijed definisanih iznosa donacije (3, 10, 20, 50 KM) putem Glovo aplikacije. Sva sredstva prikupljena tokom kampanje u potpunosti su preusmjerena u svrhu Pomozi.ba.

Svjedočeći ogromnu velikodušnost zajednice, Glovo se pridružio akciji efektivno udvostručivši svaku pojedinačnu donaciju. Kao rezultat, prikupljeno je 6.000 KM.

Ramazan je vrijeme razmišljanja, suosjećanja i velikodušnosti za muslimane širom svijeta. Prepoznajući značaj podrške siromašnima, pojedinci su se udružili kako bi pomogli svojim sugrađanima.

Pomozi.ba će ova sredstva koristiti za obezbjeđivanje osnovne hrane i zaliha ugroženim porodicama u zajednici, marljivo ih distribuirajući kako bi stigli do onih kojima su najpotrebnije.

"Zaista smo impresionirani iskrenim odgovorom naših korisnika na poziv na akciju da doniraju za ugrožene porodice tokom ramazana. Ponovno je potvrđena velikodušnost naše zajednice i naše uvjerenje u moć kolektivne akcije, stoga smo odlučili da udvostručimo prikupljene donacije. Ova donacijska kampanja naglašava stalnu posvećenost Glova da koristeći svoje tehnološke mogućnosti bude od pomoći lokalnoj zajednici. Kroz naše trajno partnerstvo sa Pomozi.ba i podršku naših korisnika, uspjeli smo pružiti značajnu pomoć ugroženim porodicama. I u budućnosti ćemo nastaviti sa sličnim akcijama. Radujemo se svim inicijativama koje osnažuju pozitivne promjene", izjavio je Ivan Laketa, direktor Glovo za BiH.

Prisutna na domaćem tržištu skoro tri godine, Glovo platforma neizostavni je dio ramazanske tradicije u Bosni i Hercegovini, što pokazuje skoro 30% povećanja narudžbi putem aplikacije Glovo tokom ramazana.

Zanimljivo je da je najpopularniji iftarski meni naručen putem aplikacije Glovo tokom ramazana ove godine iz restorana iz Tuzle.