TREK TEAM
52

Evropska sedmica mobilnosti u Sarajevu, vožnja biciklima bez obustave saobraćaja

Klix.ba
Biciklistički klub TREK Team Sarajevu u saradnji sa GIZ – Otvoreni regionalni fond za JIE energetska efikasnost, a u sklopu regionalnog projekta “ Održiva urbana mobilnost u zemljama Jugoistocne Europe“ u subotu 22. septembra organizuje biciklijadu povodom "Evropske sedmice mobilnosti" , uz slogan “KOMBINIRAJ I KREĆI SE".

”Evropska sedmica mobilnosti" je inicijativa koja potiče gradove na uvođenje i promovisanje održivih prevoznih sredstava i pozivanje ljudi da probaju alternativna prevozna sredstva.

Projekat se svake godine fokusira na određene teme povezane sa održivom mobilnosću, a za 2018, to je tema "Multi-modaliteta". "Multi - modalitet" promoviše korištenje kombinacije različitih prevoznih sredstava u gradu, kako za putnike, tako i za robu, rekao nam je Senad Bečković u ime organizatora.

Budimo dio velikog projekta i budućnosti koja dolazi po pitanju održivog razvoja te okupimo se 22.09. u Vilsu kod mosta "Suade i Olge". Prijave su od 13h, a TREK Team i GIZ - Otvoreni Regionalni fond za JIE energetske efikasnosti su za prvih 200 učenika obezbjedili i reklamne majice, kao i poklone u vidu biciklističke opreme (kacige i rasvjeta). Da druženje bude zabavnije i ljepše pobrinut će se Sarajevski kiseljak i DUKAT FIT.

Podršku ovom eventu dala je i Gradska uprava Sarajeva, želeći na taj način da i oni budu djelom ovog evropskog projekta i pokazujući svoju namjeru u kojem smijeru se treba razvijati glavni grad.

Projekat su još podržali TREK BIKE CENTAR, Arcus d.o.o. , Petrol BiH oil company d.o.o. , Garmond d.o.o.

Vožnja će biti glavnim ulicama, i odlučili smo se da se vozi po principu “Kritične Mase Sarajeva”. Znači neće biti obustave saobraćaja, vec ćemo biti aktivni učesnici u istom. Vožnju će obezbjeđivati pripadnici MUP-a Kantona Sarajeva, rekao je Bečković, te pozvao sve, a posebno najmlađe biciklista da dođu na druženje.

Vezani članci