vijesti
10

Pusić: Ko god pobijedio, mora BiH dovesti na kandidacijsku listu EU

Anadolija
Vesna Pusić (Foto: FENA)
Vesna Pusić (Foto: FENA)
"Ko god pobijedio, mora biti svjestan da je za budućnost Bosne i Hercegovine ključna odgovornost izabranih vlasti na ovim izborima da BiH dovede do kandidacijskog statusa u svom mandatu", poručila je danas prva potpredsjednica Hrvatske vlade i ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić.

"Po preliminarnim rezultatima, čini se da je SDA i njihov kandidat, gospodin Izetbegović, zapravo postigao najbolji rezultat", izjavila je Vesna Pusić komentirajući preliminarne rezultate izbora u BiH i dodala da su zanimljivi i rezultati u Republici Srpskoj gdje je, čini se, vrlo neodlučno.

"Temeljem do sada prebrojenih glasova, vidjet ćemo konačni ishod, mislim da neke nove političke opcije nisu postigle rezultate koje su očekivale, ali vidjet ćemo kakav će na kraju ispasti sastav Predsjedništva i generalno ishod izbora u BiH, s obzirom da bi to trebao biti sastav koji bi morao dovesti Bosnu i Hercegovinu do kandidacijskog statusa za članstvo u Evropskoj uniji“, poručila je ministrica Pusić na proslavi 24. rođendana svoje stranke HNS-a u Zagrebu.