vijesti
0

Grupa Regina ekskluzivni promotor procesa EU integracija u BiH

FENA
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Članovi grupe "Regina" i Evropski pokret (EP) u BiH u petak, 3. maja u Sarajevu potpisat će Memorandum o evropskom partnerstvu čime će biti najavljen program zajedničkih aktivnosti povodom obilježavanja Dana Evrope u BiH 2013.

Potpisivanju dokumenta o evropskom partnerstvu prisustvovat će ambasador Republike Austrije u BiH Donatus Kock, kao zemlja partner i prijatelj procesa EU integracija BiH i Evropskog pokreta.

Evropski pokret u BiH će članovima grupe "Regina" povodom Dana Evrope u BiH dodijeliti priznanje i zvanje "Ponosni partner procesa EU integracija BiH", čime će ova grupa postati ekskluzivni promotor i partner procesa EU integracija naše zemlje putem suradnje s EP u BiH, koji je liderska nevladina organizacija ovog procesa.

Grupa "Regina" jedna je od najpopularnijih muzičkih bendova na području bivše Jugoslavije. Svirali su s jednom od najpoznatijih svjetskih rok grupa, britanskim "Rolingstonsima", a 2009. godine su predstavljali BiH na Euroviziji kada su osvojili 9. mjesto, dok je pjevač Davor Ebner proglašen najboljim vokalom Eurosonga, a pjesma "Bistra voda" najboljom kompozicijom takmičenja u izboru autora kompozicija, saopćeno je iz Evropskog pokreta u BiH.