{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Evropska unija podržava BiH u borbi protiv korupcije

F
16.10.2012. u 09:48
2
0
Evropska unija podržava BiH u borbi protiv korupcije
2
Evropska unija podržava BiH u borbi protiv korupcije
Peter Sorensen (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Zvanična prezentacija projekta koji finansira EU "Jačanje kapaciteta institucija BiH u sprječavanju i borbi protiv korupcije" bit će održana u utorak 16. oktobra u Sarajevu.
Događaj će otvoriti uvodnim obraćanjima ambasador Peter Sorensen, šef Delegacije Evropske unije u BiH/specijalni predstavnik EU, Sead Lisak, direktor Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije BiH i Vjekoslav Bevanda, predsjedavajući Vijeća ministara BiH.

Uslijedit će prezentacija projekta i obraćanja ministara pravde Federacije BiH i RS i predstavnika Vlade Brčko Distrikta.

EU finansira projekt "Jačanje kapaciteta institucija BiH u sprječavanju i borbi protiv korupcije" iz sredstava Instrumenta za pretpristupnu pomoć (IPA 2009) u iznosu od 500,000 eura. Projekt predstavlja jednu od niza aktivnosti Evropske unije usmjerene na jačanje upravljanja u BiH i nastavak je podrške EU u izradi Strategije za borbu protiv korupcije te uspostavljanju Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije BiH.

Glavni korisnici projekta su Agencija za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije BiH, te tijela na nivou entiteta i Brčko Distrikta koja su određena Zakonom o Agenciji. Pored toga, projektne aktivnosti koristit će i stručnjacima iz sektora zdravstva, obrazovanja, porezne uprave, javnih nabavki, agencija odgovornih za provođenje zakona, te privatnog sektora, na svim nivoima u Bosni i Hercegovini.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ima li Hrvatska pravo graditi Pelješki most?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: