{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Dodik: Evropa treba uvažiti oba odgovora u Upitniku

S
SRNA
28.2.2018. u 13:59
127
116
Dodik: Evropa treba uvažiti oba odgovora u Upitniku
127
Dodik: Evropa treba uvažiti oba odgovora u Upitniku
Foto: Klix.ba
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je evropski put cilj i Republike Srpske, a nakon što je u Sarajevu predat odgovor na Upitnik Evropske komisije.
"Vjerujem da BiH treba da dobije status kandidata za članstvo u EU, a sve ostalo ćemo vidjeti, kako će se kretati", rekao je Dodik novinarima u Istočnom Sarajevu.

On je ocijenio da je priča u vezi sa odgovorima na Upitnik Evropske komisije dugo trajala, što je i specifično za BiH.

Dodik je istakao da je važo da je u BiH uspostavljen mehanizam koordinacije, kroz koji je prošao Upitnik, te dodao da su na neka od pitanja dati dupli odgovri - oni koje su dale institucije Republike Srpske i oni na koje su odgovore dale institucije BiH.

"Očekujemo da Evropa jednako uvaži i jedne i druge odgovore. Ukoliko to ne uradi i ukoliko bi bili pristrani prema samo jednoj vrsti podataka, bila bi to loša poruka", istakao je Dodik.

On je izrazio očekivanja da će podaci koje je dala Republika Srpska u vezi sa popisom i mnoge druge bitne svari biti uvaženi, sa stanovišta svih analiza koje će praviti Evropska komisija.

"Ukoliko to bude odbačeno, smatramo da je neko od samog početka htio da uradi prevaru po tom pitanju", naglasio je Dodik.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: