Delegaciju BiH u PS Vijeća Evrope mogu činiti stari članovi

Delegaciju BiH u PS Vijeća Evrope mogu činiti stari članovi
0
S
SRNA
12.1.2011. u 18:33
0
komentara
0

dijeljenja
Delegaciju BiH u PS Vijeća Evrope mogu činiti stari članovi
Delegaciju Parlamentarne skupštine BiH u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope mogu činiti stari članovi, u slučaju da do prve, januarske sjednice Godišnjeg zasjedanja Vijeća Evrope ne bude oformljena nova delegacija, saopšteno je iz parlamenta BiH.
Navedena mogućnost je u skladu sa pravilom 10. poslovnika Parlamentarne skupštine Vijeća Evrope koji definiše rješenja u slučajevima kada nacionalni parlament nije u mogućnosti da u roku od šest mjeseci od dana izbora imenuje novu delegaciju.

To pravilo predviđa da parlament mogu predstavljati članovi postojeće, odnosno delegacije iz starog saziva parlamenta.

U skladu sa takvim odredbama, do izbora članova nove delegacije Parlamentarne skupštine BiH u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope, još vrijedi mandat starih članova delegacije, sa izuzetkom Bakira Izetbegovića i Mirjane Malić koji su nakon proteklih izbora preuzeli druge funkcije u institucijama BiH.

Delegaciju mogu činiti Mladen Ivanić, Azra Hadžiahmetović, Slavko Matić, Milica Marković i Ilija Filipović, kao članovi delegacije te Alma Čolo, Ljiljana Milićević i Sefer Halilović, u svojstvu njihovih zamjenika.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.