{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Crnadak s Mogherini razgovarao o napretku BiH na putu EU integracija

7.2.2017. u 14:00
6
20
Crnadak s Mogherini razgovarao o napretku BiH na putu EU integracija
6
Crnadak s Mogherini razgovarao o napretku BiH na putu EU integracija
Visoka predstavnica za vanjsku i bezbjednosnu politiku i potpredsjednica Evropske komisije Federica Mogherini se sastala s ministrom vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igorom Crnadkom.
Razgovarali su o iznimnom napretku koji je zemlja napravila na putu EU integracija u proteklih godinu dana, tokom kojih je aplicirala za članstvo u EU, te sada odgovara na Upitnik. Također su razgovarali o tekućim reformskim naporima: Evropska unija će podržavati zemlju u ovom procesu, koji je od ključne važnosti za odgovaranje na ekonomske i društvene izazove, kao i u oblastima vladavine prava i javne uprave. Uspjeh u ovim reformama može donijeti bitne koristi za građane i pomoći da se dalje razvija EU perspektiva Bosne i Hercegovina kao jedinstvene, ujedinjene i suverene zemlje.

Naposljetku, visoka predstavnica i ministar su razgovarali o važnosti promovisanja regionalne saradnje. Također su ponovili svoje opredjeljenje da nastave saradnju u oblastima bezbjednosti, protuterorizma i borbe protiv radikalizacije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li političari Krivični zakon FBiH mijenjaju da bi zaštitili svoje pozicije?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: