{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


BiH na dnevnom redu sutrašnje sjednice Vijeća za vanjske poslove EU-a

A
21.7.2013. u 11:43
2
3
BiH na dnevnom redu sutrašnje sjednice Vijeća za vanjske poslove EU-a
2
BiH na dnevnom redu sutrašnje sjednice Vijeća za vanjske poslove EU-a
Bosna i Hercegovina naći će se na dnevnom redu sutrašnje sjednice Vijeća za vanjske poslove Evropske unije.
Sjednicom Vijeća, koje čine ministri vanjskih poslova zemalja članica EU-a, predsjedavat će visoka predstavnica EU-a za vanjske poslove i sigurnosnu politiku Catherine Ashton, prenosi agencija Anadolija.

Vijeće bi, kako je planirano, bez diskusije trebalo usvojiti zaključke o Bosni i Hercegovini u kojima će još jednom izraziti svoju zabrinutost izostankom napretka Bosne i Hercegovine na njenom putu ka Evropskoj uniji.

Inače, Bosna i Hercegovina je jedina zemlja iz regiona zapadnog Balkana koja se nalazi na dnevnom redu sjednice Vijeća za vanjske poslove EU-a.

Vijeće će posebno izraziti žaljenje zbog toga što presuda Evropskog suda za ljudska prava u predmetu "Sejdić-Finci" još nije provedena u Bosni i Hercegovini.

Inače, ministri vanjskih poslova zemalja Evropske unije na sjednici će donijeti zaključke vezano za aktuelnu situaciju u Myanmaru i izbore koji bi trebali biti održani 2015. godine, o aktuelnoj situaciji u Egiptu i Siriji, Maliju i Somaliji, kao i o bliskoistočnom mirovnom procesu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: