Ella podržala projekat osnaživanja zdravlja žena u BiH

Ella podržala projekat osnaživanja zdravlja žena u BiH
78
Klix.ba
1.11.2016. u 13:10
0
komentara
78

dijeljenja
Ella podržala projekat osnaživanja zdravlja žena u BiH
Prirodna izvorska voda Ella, novi brand sarajevske mljekare Milkos, i organizacija WHEP (Program osnaživanja zdravlja žena u Bosni i Hercegovini) potpisali su ugovor koji za cilj ima zajedničku saradnju koja ce pomoći u ranoj prevenciji karcinoma dojke.
Na ovaj način se Milkos, kao društveno odgovorna kompanija, sa svojim proizvodom prirodna izvorska voda Ella, uključuje u projekat osnaživanja zdravlja žena.

Ella će u narednih godinu dana biti obojena u roze boju koja za cilj ima da privuče i krajnje potrošače koji na taj način mogu uzeti učešće i dati svoj doprinos u borbi sa ovom bolesti. Ovim projektom pod nazivom "Probudi se, Pokreni se, Osvijesti se" Ella Charity nudi svima priliku da učestvuju kroz kupovinu prirodne izvorske vode Ella, u posebno urađenom dizajnu. Time svaki kupac doprinosi u podizanju svijesti o ovoj bolesti i u borbi za rano otkrivanje karcinoma dojke kao i jačanju onih koje su tu bolest pobijedile kao i onih koji se trenutno bore protiv karcinoma.

U prodaji će se naći Ella prirodna voda sa posebnom etiketom na boci od 1,5 l i od 0,5 l. Od svake kupljene boce sa posebnom etiketom Ella donira 10% u Ella Charity fond koji pomaže WHEP programu. U cilju postizanja potpune transparentnosti potrošači će u svakom trenutku moći pratiti iznos prikupljenih sredstava na web stranici www.raceforthecure.ba/Ella_charity, a na samoj stranici može se pratiti i rad samog udruženja.

Ovaj projekat trajat će godinu dana i u tom periodu vršit će se prikupljanje sredstava. Kampanja će biti završena 2017. godine finalnim događajem zahvale koji će se desiti na dan održavanja devete trke/šetnje Race for the cure u BiH.
Ella prirodna voda moći će se pronaći kod svih većih lanaca u BiH koji su spremni da pomognu u kampanji sa ciljem prikupljanja što većeg iznosa. Očekuje se da će se svi prodajni lanci kako domaći, tako i strani, uključiti i podržati ovaj projekat.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Komentari na članak su isključeni.