Domić: Diplome falsifikovalo 19 službenika Vlade Brčko distrikta

Domić: Diplome falsifikovalo 19 službenika Vlade Brčko distrikta
9
S
SRNA
26.11.2013. u 13:51
10
komentara
9

dijeljenja
Domić: Diplome falsifikovalo 19  službenika Vlade Brčko distrikta Anto Domić
Gradonačelnik Brčkog Anto Domić izjavio je danas da je u postupku provjere diploma zaposlenih u Vladinim organima i institucijama do sada utvrđeno da su kod 19 osoba falsifikovane diplome na osnovu kojih su zaposleni.
On je naveo da otkaz nisu dobili svi zaposleni kod kojih je utvrđeno falsifikovanje diploma, jer je u tri do četiri slučaja Apelaciona komisija Brčko distrikta, kao drugostepeni upravni organ, poništila rješenja o raskidu radnog odnosa, zato što se radilo o licima koja su imala obavezu da se doškoluju.

"Prema tumačenju Apelacione komisije, protiv takvih osoba trebalo je, prema važećem zakonu, pokrenuti disciplinski postupak, a ne davati otkaz. U nacrtu novog Zakona o državnoj službi u organima uprave, koji je u skupštinskoj proceduru, slučaj će biti odmah sankcionisan", pojasnio je Domić.

On je ocijenio zabrinjavajućom pojavu da iz pojedinih obrazovnih ustanova prilikom provjere diploma stižu kontradiktorni podaci.

Domić je pojasnio da iz takvih školskih ustanova prvo stigne podatak da traženoj osobi nije izdata diploma u toj ustanovi, a kasnije odjednom uslijedi ispravka da je diploma ipak izdata.

"To je problem kojim bi trebalo da se pozabave tužilaštva i ja ću, svakako, ovih dana uputiti pismo pojedinim nadležnim tužilaštvima da istraže te obrazovne institucije, da vidimo šta se tu zbiva. Nemoguće je da nam neko pošalje zvaničan dokument, a poslije toga da šalje ispravke", rekao je Domić.

Postupak provjere diploma svih zaposlenih u Vladi Brčko distrikta bit će nastavljen.
Prijavi grešku


Komentari (10)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...