{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


DNS za prava svih konstitutivnih naroda i manjina

F
25.9.2014. u 10:18
3
1
DNS za prava svih konstitutivnih naroda i manjina
3
DNS za prava svih konstitutivnih naroda i manjina
Demokratski narodni savez (DNS) u potpunosti se zalaže za prava svih konstitutivnih naroda i nacionalnih manjina koje žive u Republici Srpskoj i smatra da moraju da imaju prava učešća u političkom životu, koja uključuju pravo na rad, da biraju i da budu birani.
Iz DNS-a je saopćeno da se “Evropska konvencija o ljudskim pravima, Okvirna konvencija o pravima nacionalnih manjina, zaštiti manjinskih zajednica i manjinskih jezika, kultura i ostalih prava moraju u potpunosti poštovati".

-Pripadnici srpskog naroda, kao većinskog naroda, na osnovu svojih tradicionalnih vrijednosti i istorijskog iskustva, spremni su da prihvate bogatstvo u različitostima, smatrajući da te različitosti donose bogatstvo u kontaktima s drugim kulturama, sredinama i državama i da to predstavlja podsticaj daljem društvenom i ekonomskom razvoju - stoji u saopćenju DNS-a.

Navode da se na primjeru multietničkih i multikulturnih sredina u kojima DNS nosi neposrednu odgovornost izvršne vlasti, kao što je Prijedor, jasno pokazuju praktične primjene ovakvih politika.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: