{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


DNS za prava svih konstitutivnih naroda i manjina

F
25.9.2014. u 10:18
3
1
DNS za prava svih konstitutivnih naroda i manjina
3
DNS za prava svih konstitutivnih naroda i manjina
Demokratski narodni savez (DNS) u potpunosti se zalaže za prava svih konstitutivnih naroda i nacionalnih manjina koje žive u Republici Srpskoj i smatra da moraju da imaju prava učešća u političkom životu, koja uključuju pravo na rad, da biraju i da budu birani.
Iz DNS-a je saopćeno da se “Evropska konvencija o ljudskim pravima, Okvirna konvencija o pravima nacionalnih manjina, zaštiti manjinskih zajednica i manjinskih jezika, kultura i ostalih prava moraju u potpunosti poštovati".

-Pripadnici srpskog naroda, kao većinskog naroda, na osnovu svojih tradicionalnih vrijednosti i istorijskog iskustva, spremni su da prihvate bogatstvo u različitostima, smatrajući da te različitosti donose bogatstvo u kontaktima s drugim kulturama, sredinama i državama i da to predstavlja podsticaj daljem društvenom i ekonomskom razvoju - stoji u saopćenju DNS-a.

Navode da se na primjeru multietničkih i multikulturnih sredina u kojima DNS nosi neposrednu odgovornost izvršne vlasti, kao što je Prijedor, jasno pokazuju praktične primjene ovakvih politika.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: