Nije ostao dužan
333

Direktor VIK-a odgovorio SDA: Naš stav je jasan, tajkuni će plaćati prvi, a sirotinja zadnja

E.S.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Nakon što je kantonalni odbor SDA Sarajevo reagirao na pojedine navode Envera Hadžiahmetovića, novog direktora Javnog preduzeća Vodovod i kanalizacija (VIK), navodeći u svom saopćenju da žele upoznati javnost na "sumnjive i nezakonite poslove koje je vodio kao funkcioner u općini Breza", dužan nije ostao ni Hadžiahmetović.
Dok iz SDA cijene da se radi o "populističkim pokušajima novog direktora Vodovoda i kanalizacija Envera Hadžiahmetovića da sebe predstavi kao moralnu vertikalu i nestranačku ličnost, u svom saopćenju Hadžiahmetović poručuje da je KO SDA Sarajevo sramno udarilo na njegovu čast i ugled.

"Čak nisam ni član stranke Naroda i Pravde preko koje sam došao na poziciju V.D. direktora Vik-a, jer mi to nije postavljeno kao uslov. Kao savjetnik načelnika općine došao sam kao nestranački čovjek, kao stručno lice iz oblasti privrede", stoji, između ostalog, u saopćenju.

Hadžiahmetović dalje navodi da je apsulutna laž da se enormno zapošljavalo, a naročito stranački te poziva SDA da provjere činjenice.

"JPK Breza poslovalo je pozitivno obje godine. Imali smo snabdijevanje vodom bez redukcija, čist grad, redovan je bio odvoz smeća... Također, otkupili smo od PIO-a obaveze po doprinosima iz ranijih godina, gdje su nam otpisane zatezne kamate u visini 480.000 KM, tako da svaki radnik po završetku radnog vijeka može ići u zasluženu penziju, svaki radnik je imao redovnu platu i svi su dobili regres. Istina je i da je grijanje u Brezi trebalo i moralo biti bolje", tvrdi direktor VIK-a.

Na koncu, ističe da nikad nije bio krivično ni prekršajno kažnjavan te da je jedina opcija da oni koji su mnoga preduzeća u BiH zavili u crno udaraju na ono što im je preostalo, odnosno na poštenje i čast, bez dokaza.

"Kao član tima za borbu protiv korupcije na državnom nivou svega sam se nagledao, pa me ne ni ovo ne iznenađuje previše. Bilo kako bilo, surova istina ostaje, a to je da ova država ne može dalje sa ovolikom korupcijom i vrijeme je da se krene u odlučni boj. U tome nas neće zaustaviti nesuvisli medijski i svaki drugi pritisci. Gospodo, žao mi je, ali naš stav je jasan - tajkuni će plaćati prvi, a sirotinja zadnja. Stranačka kartica više neće moći služiti kao 'bon' za besplatno korištenje državnih resursa. Od građana tražim podršku, a za svaki moj prijestup i zloupotrebu spreman sam da odgovaram", završava Hadžiahmetović.