Bilbordi na granicama BiH
613

Počela završna kampanja Pokreta Snaga Domovine, poseban fokus stavljen na dijasporu

M. G.
Foto: Pokret Snaga Domovine
Foto: Pokret Snaga Domovine
Danas je počela završna kampanja Pokreta Snaga Domovine "Da sve ovo jednom bude juče. Registruj se! Glasaj!“ koja ima za cilj da u zadnjih 10 dana perioda registracije koji završava 19.07. motiviše građane i građanke koji žive izvan BiH da se registruju za oktobarske izbore.

Kako kažu, bilbordi njihove kampanje su istaknuti na graničnim prijelazima i gradovima koji se nalaze u blizini granice.

"Moramo naglasiti da u političkoj situaciji u kojoj se nalazi naša domovina Bosna i Hercegovina svaki glas može biti odlučujući. Apelujemo na sve naše građanke i građane koji žive u inostranstvu da iskoriste svoje najače oružje u borbi protiv dijeljenja države i društva, korupcije i nepotizma. To je njihov glas. Samo uz njihovu pomoć naša domovina može krenuti putem promjene i bolje budućnosti", kazao je Predsjednik Pokreta Snaga domovine Ahmed Husagić .

Također, pozivao je sve Bosnace i Hercegovce i Bosanke i Hercegovke koji žive u domovini da im pomognu tako što će kontaktirati svoju porodicu i prijatelje koji žive van BiH i zamoliti ih da se registuju za izbore.

"Smatramo da smo samo mi ti koji mogu da doprinesu boljitku države. Već 25 godina čekamo da to neko drugi uradi za nas i valjda smo sada svjesni da smo mi jedini koji to žele i mogu".

Kako kažu, registracija se može izvršiti na službenoj stranici Centralne izborne komisije BiH: https://eizbori.izbori.ba

"A ako je npotrebna pomoć građani i građanke se mogu prijaviti preko stranice: www.glasajmo.ba", dodaju.