|

Naša ambasada obilježila Dan nezavisnosti BiH u Norveškoj

Naša ambasada obilježila Dan nezavisnosti BiH u Norveškoj
350
F
FENA
1.3.2020. u 10:20
22
komentara
350

dijeljenja
Naša ambasada obilježila Dan nezavisnosti BiH u Norveškoj Foto: FENA
U okviru obilježavanje Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, u Oslu je, kao i svake godine, Savez udruženja građana BiH u Norveškoj organizirao svečani program.
Prisutne je u svom obraćanju pozdravio i ambasador BiH u Norveškoj Nedim Makarević koji se u svom izlaganju osvrnuo kako na historijski tako i na aspekt budućnosti BiH, njenih izazova te važnost zadataka koji su pred nama.

Uz prisustvo visokih zvanica i velikog broja bh. građana, u programu su učestvovali gosti iz BiH, trio "Flavia", KUD Dukat i vokalna grupa "Iskre" Instituta sevdaha.

"Posebnu čast nam predstavlja gostovanje u programu tri mlade umjetnice iz Sarajeva, Trio "Flavia" koje dolaze sa ciljem da očuvamo i jačamo muzički identitet Bosanaca i Hercegovaca u svijetu, te promičemo ugled svestranog kulturnog djelovanja BiH i njenih mladih umjetnika", saopćeno je iz Ambasade BiH u Norveškoj.

"U vremenu kada se u našoj zemlji negira cjelovitost Bosne i Hercegovine, jako je bitna podrška svih nas koji živimo izvan domovine", naglasio je predsjednik Saveza udruženja građana BiH u Norveškoj Miralem Bećirović.

Na svečanosti organiziranoj u povodu obilježavanja Dana nezavisnosti BiH kratko su se obratili i ambasador Sjeverne Makedonije Serđim Muhamed kao i zamjenica ambasadorke Hrvatske u Norveškoj Danijela Kačar.
Prijavi grešku


Komentari (22)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...