Izetbegović: Sačuvati bosanski jezik u Turskoj

Izetbegović: Sačuvati bosanski jezik u Turskoj
269
F
FENA
15.10.2019. u 16:36
57
komentara
269

dijeljenja
Izetbegović: Sačuvati bosanski jezik u Turskoj
Predsjednik SDA i predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Bakir Izetbegović primio je danas predstavnike udruženja Bosna Sandžak koje okuplja bošnjačku dijasporu u Turskoj.
Razgovarano je o aktivnostima Bosna Sandžak udruženja na očuvanju i promociji nacionalnog identiteta i tradicije Bošnjaka u Turskoj, s naglaskom na zaštitu bosanskog jezika i kulturne tradicije kod Bošnjaka u Turskoj.

Naglašeno je da je velika bošnjačka zajednica snažna poveznica između Bosne i Hercegovine i Republike Turske, koja daje snažnu perspektivu za dalje jačanje odnosa.

Izetbegović je podržao aktivnosti Bosna Sandžak udruženja, naglasivši važnu ulogu koju je ono odigralo u zbrinjavanju bošnjačkih izbjeglica, koji su izbjegli u Tursku u periodu agresije na Bosnu i Hercegovinu, kao i u zaštiti kulturnog i nacionalnog identiteta kod Bošnjaka u Turskoj.

Predstavnici udruženja Bosna Sandžak pozvali su Izetbegovića na ceremoniju u Istanbulu povodom obilježavanja 30 godišnjice od osnivanja tog udruženja, saopćeno je iz SDA.
Prijavi grešku


Komentari (57)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...