Dan državnosti Bosne i Hercegovine proslavljen i u Rotterdamu

Dan državnosti Bosne i Hercegovine proslavljen i u Rotterdamu
110
S.H.P.
25.11.2019. u 14:45
22
komentara
110

dijeljenja
Dan državnosti Bosne i Hercegovine proslavljen i u Rotterdamu
U organizaciji udruženja BiHRO upriličena je proslava Dana državnosti BiH u kulturnom centru u Rotterdamu. Pored brojnih građana porijeklom iz Bosne i Hercegovine proslavi su prisustvovali predstavnici Ambasade Bosne i Hercegovine u Den Haagu na čelu sa ambasadoricom Mirsadom Čolaković.
Članovi Glavnog odbora Svjetskog saveza dijaspore Bosne i Hercegovine koji su boravili u posjeti Holandiji, članovi Platforme BiH i brojne istaknute zvanice također su prisustvovale ovom događaju.

Ambasadorica BiH Mirsada Čolaković je u prigodnom govoru čestitala svim Bosancima i Hercegovcima Dan državnosti i istakla da je BiH bila i uvijek će biti zemlja čije se bogatstvo ogleda u raznolikosti konfesija i jednakopravnosti svih njenih naroda.Ovom prigodom organiziran je bogati kulturni program, na kojem su nastupili izvođači tradicionalnih bosanskohercegovačkih plesova i kola, muzičari, dječiji školski ansambl, te horovi.

Na svečanosti je upriličena i dodjela priznanja za ličnosti godine bh. dijaspore u Holandiji i to iz područija sporta, kulture, filma i poduzetništva.Predsjednik Svjetskog saveza dijaspore Hasan Šehović dodjelio je priznanje za uspješan dosadašnji rad i povezivanje bh. dijaspore ambasorici Čolaković, kao i priznanje Hamidiji Draganoviću i Željku Javoru za napore uložene u organiziranju manifestacija u Holandiji.
Prijavi grešku


Komentari (22)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...