Beč Novu godinu dočekuje uz specijalni dvanaestosatni program

Beč Novu godinu dočekuje uz specijalni dvanaestosatni program
105
S.H.P.
3.12.2019. u 13:04
4
komentara
105

dijeljenja
Beč Novu godinu dočekuje uz specijalni dvanaestosatni program
Doček Nove godine će se u Beču i ove godine obilježiti veoma raskošno. Proslava u Starom Gradu ili "Novogodišnja staza" je vrhunac i jedna od omiljenijih destinacija Bečlija i turista. Na prošlogodišnjem dočeku grad je ugostio 750.000 posjetilaca.
Beč je za svoje ovogodišnje posjetioce spremio bogat i raznovrsan dnevni i večernji program. Dobro raspoloženje je zagarantovano kako na svečanim balovima, brojnim gala večerama, u koncertnim dvoranama, tako i u modernim klubovima i barovima.

Jedan od muzičkih vrhunaca je svakako izvedba legendarnog mjuzikla "Cats". Pored toga luksuzni voz "Majestic Imperator“ nudi specijalnu novogodišnju vožnju, a Bečka državna opera će tradicionalno izvoditi "Šišmiša“ kompozitora Johanna Straussa.

Na "Novogodišnjoj stazi" u centru grada će se 31. decembra sa početkom u 14:00 sati na štandovima servirati punč i kulinarski specijaliteti popraćeni dobrim show programom, valcerom, operetama, DJ-evima te pop i rock muzikom na mnogobrojnim binama.

Posebnu pažnju će sigurno okupirati i izvedbe u "klasičnoj milji“ na Grabenu, gdje će bečke plesne škole u poslijepodnevnim satima upriličiti brze kurseve bečkog valcera i ulice pretvoriti u plesnu dvoranu.

U ponoć će posjetioci novu godinu dočekati uz veliki vatromet na Rathausplatzu i Prateru.

Novogodišnje jutro se u Beču tradicionalno obilježava uz doručak protiv mamurluka na trgu ispred Gradske vijećnice uz prijenos Novogodišnjeg koncerta Bečke filharmonije na velikom platnu.
Prijavi grešku


Komentari (4)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...