Ne Čovića i Dodika
200

DF: Trojka mora poslušati Komšića i Bećirovića, Vukoja je politički kontaminiran

M. G.
Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba
Klub zastupnika Demokratske fronte Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine održao je vanrednu sjednicu u povodu imenovanja sudija Ustavnog suda Bosne i Hercegovine.

Klub DF-a pozdravlja stav članova Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Željka Komšića i Denisa Bećirovića o nedopustivosti izbora kandidata za sudiju Ustavnog suda Bosne i Hercegovine kakav je Marin Vukoja.

"Smatramo da zastupnici Trojke moraju uvažiti stav dvojice članova PBiH koji predstavljaju većinsku političku volju građana Federacije Bosne i Hercegovine. Demokratska fronta još jednom poziva vladajuću koaliciju da odgodi izjašnjavanje o izboru sudija Ustavnog suda do izricanja Mišljenja Venecijanske komisije o načinu izbora sudija Ustavnog suda Bosne i Hercegovine", navode iz DF-a.

Klub Demokratske fronte na sutrašnjoj sjednici zatražiti će skidanje imenovanja Vukoje s dnevnog reda federalnog parlamenta.

"Klub DF smatra da je Ustavni sud Bosne i Hercegovine najvažnija pravosudna institucija koja ne smije biti prepuštena u ruke Dodika i Čovića, a što će se desiti ukoliko Marin Vukoja, politički kontaminirana osoba, bude, kao jedini kandidat, imenovan za sudiju Ustavnog suda Bosne i Hercegovine", dodaju.