vijesti
0

Derventa: Zatvorili i tukli dječaka misleći da je ukrao novac

SRNA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Derventska policija podnijela je izvještaj protiv trojice muškaraca zbog sumnje da su u oktobru prošle godine zatvorili i tukli 15-godišnjaka jer su mislili da je ukrao novac iz automobila, koji je vlasništvo brata jednog od osumnjičenih.

Izvještaj je podnesen protiv Dervenćana Neđe M, Milorada T. i Darka S. za koje se sumnja da su 22. oktobra 2011. godine u napuštenom ugostiteljskom objektu "Cunami" nekoliko sati držali zatvorenog maloljetnika i pri tom ga tukli. Dječak je tada zadobio tjelesne povrede po tijelu.

Oni su sumnjali da je dječak noć ranije iz vozila Darkovog brata ukrao torbicu sa 8.000 KM, iako to nije učinio,  rekla je Srni portparol Centra javne bezbjednosti Doboj Ljerka Stanimirović.

Raniji vlasnik objekta u kojem su zatvorili dječaka je Neđo M.

Izvještaj protiv tri osobe podnesen je Okružnom tužilaštvu Doboj za izvršena kriviča djela protivpravno lišenje slobode i tjelesna povreda. 

Stanimirovićeva je dodala da je nad osumnjičenima izvršena kriminalistička obrada, ali da nisu hapšeni.

Policija je utvrdila da su novac iz nezaključaog automobila ukrale tri osobe- jedna iz Laktaša i dvije iz Slavonskog Broda u Hrvatskoj. Policija za njima i dalje traga.